Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kaşarlı Tepsi Kebabı Tarifi

Kaşarlı Tepsi Kebabı

Kaşarlı Tepsi Kebabı Tarifi

Kaşarlı Tepsi Kebabı tarifi: Kaşarlı Tepsi Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Kaşarlı Tepsi Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kaşarlı Tepsi Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber

Arası için:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için:

  • 1 adet domates
  • 1 adet kapya biber
  • 2-3 adet yeşil köy biberi

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı ılık su

Kaşarlı Tepsi Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Kıyma derin bir kaseye alınır. Sebzeler minik küpler şeklinde doğranır. Tuz baharatlar ve eritilmiş tereyağı eklenip yoğrulur.
  • İyice yoğrulduktan sonra harcın 3 te 1 i ayrılır. Kalan kısmı küçük yuvarlak borcama yerleştirilir. Kenarlarına doğru yükseltilir.
  • Arasına rende kaşar peyniri eklenir. Kalan kısım streç film üzerinde elimizle bastırılarak borcam ebatında genişletilir.
  • Üzerine dikkatli bir şekilde yerleştirilir. Boşluk kalmamalı. Biber salçası suda açılır ve üzerine dökülür.
  • İri doğranmış domates ve biberler istenilen şekilde dizilir.
  • Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200 derecede 30-40 dakika pişirilir.
  • Dinlenip ilk sıcağı geçtikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun.

Kaşarlı Tepsi Kebabı tarifinin püf noktası nedir?

Tuz ve baharat oranını arttırıp azaltabilirsiniz. İsteğe bağlı kaşar peyniri koymasanız da olur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025