Kaşarlı Tepsi Kebabı Tarifi
Kaşarlı Tepsi Kebabı tarifi: Kaşarlı Tepsi Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Kaşarlı Tepsi Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kaşarlı Tepsi Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 3 diş sarımsak
- 1/2 demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 çay kaşığı pul biber
Arası için:
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için:
- 1 adet domates
- 1 adet kapya biber
- 2-3 adet yeşil köy biberi
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı ılık su
Kaşarlı Tepsi Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Kıyma derin bir kaseye alınır. Sebzeler minik küpler şeklinde doğranır. Tuz baharatlar ve eritilmiş tereyağı eklenip yoğrulur.
- İyice yoğrulduktan sonra harcın 3 te 1 i ayrılır. Kalan kısmı küçük yuvarlak borcama yerleştirilir. Kenarlarına doğru yükseltilir.
- Arasına rende kaşar peyniri eklenir. Kalan kısım streç film üzerinde elimizle bastırılarak borcam ebatında genişletilir.
- Üzerine dikkatli bir şekilde yerleştirilir. Boşluk kalmamalı. Biber salçası suda açılır ve üzerine dökülür.
- İri doğranmış domates ve biberler istenilen şekilde dizilir.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200 derecede 30-40 dakika pişirilir.
- Dinlenip ilk sıcağı geçtikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaşarlı Tepsi Kebabı tarifinin püf noktası nedir?
Tuz ve baharat oranını arttırıp azaltabilirsiniz. İsteğe bağlı kaşar peyniri koymasanız da olur.