Kaşarlı Popover Tarifi
Kaşarlı Popover tarifi: Kaşarlı Popover için gerekli malzemeler nelerdir? Kaşarlı Popover nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Kaşarlı Popover yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 75 gram kaşar peyniri
Yağlamak için:
Kaşarlı Popover tarifi nasıl yapılır?
- Fırınınızı 200 derecede ısıtmaya başlayın. Bu şekilde en az 10 dakika kadar ısıtın.
- Bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Üzerine süt ve eritilmiş tereyağını ilave ederek güzelce çırpın.
- Ardından unu ilave ederek akışkan bir hamur elde edin.
- Muffin kabınızı fırına verin ve 10 dakika kadar ısıtın. Eldiven yardımıyla muffin kaplarınızı fırından alın. Kaplarınız sıcakken içlerine tereyağını bırakın ve fırça yardımıyla içlerini güzelce yağlayın.
- Ardından hazırladığınız hamuru kapların içerisine pay etmeye başlayın. Kapların içerisinde birer parmak boşluk bırakmaya özen gösterin. Hamurun ortasına küp küp kesilmiş kaşar peynirlerinden ilave edin.
- Fırına verin. 200 derecede 10 dakika pişirdikten sonra 180 dereceye alıp 15-20 dakika kadar pişirin. Üzeri iyice kızarınca fırından alın ve muffin kaplarından dikkatli bir şekilde çıkararak servis eidn. Afiyetler olsun!
Kaşarlı Popover tarifinin püf noktası nedir?
Tüm malzemeleri oda sıcaklığında kullanmaya özen gösterin. Fırınınızı ve kabınızı mutlaka öncesinde güzelce ısıtın. İlk fırına attığınızda hızlıca kabarıp ardından fırının kapağını hiç açmamaya özen gösterin.