Kaşarlı Poğaça Tarifi
Kaşarlı Poğaça tarifi: Kaşarlı Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Kaşarlı Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Kaşarlı Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 3,5 su bardağı un
İçi için:
- 1 kase kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tutam çörek otu
- 1 tutam susam
Kaşarlı Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurma kabınıza yoğurdu, sıvı yağı, yumurta akını, tuzu ve şekeri koyup bir güzel karıştırın.
- Ardından kabartma tozunu ve unu kontrollü bir şekilde azar azar ekleyip yoğurun. (Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.)
- Ardından hamuru tezgaha alıp bir kaç kez yoğurarak toparlayın ve orta büyüklükte bezelere bölün.
- Bezeleri elinizle açıp içine küp küp doğradığınız iç malzemeyi yerleştirin.
- Pişerken açılmaması için önce elinizle bastırın sonra çatalla kenarlarına basıp şekil verin.
- Bütün bezeler bitince üzerilerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin. Fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.