Kaşarlı Pirinç Topları Tarifi
Kaşarlı Pirinç Topları tarifi: Kaşarlı Pirinç Topları için gerekli malzemeler nelerdir? Kaşarlı Pirinç Topları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kaşarlı Pirinç Topları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pilav İçin:
- 100 gram Kaşar Peyniri (rendelenmiş)
- 2,5 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı Tereyağı
- 1 litre tavuk suyu
- 2 çay kaşığı tuz
- 1/2 adet limonun kabuğu
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 dal taze kekik
İç Dolgusu İçin:
- 200 gram Kaşar Peyniri
- 10 adet kuru domates (suda bekletilmiş)
- 1 dal taze kekik
- 1/2 adet limonun kabuğu
Sos İçin:
- 4 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 dal taze kekik
Pane Kaplaması İçin:
- 1 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı galeta unu
Kızartmak İçin:
Kaşarlı Pirinç Topları tarifi nasıl yapılır?
- Sıcak tavuk suyunu derin bir tencereye alın, içerisine tuz, limon kabuğu ve pirinçleri koyun. Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin.
- Pirinçler pişerken ayrı bir tavaya ufak küpler halinde doğranmış soğanları ve Sütaş Tereyağı'nı alın. Tavaya sarımsak, kekik ve baharatları da ekleyerek soğanlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
- Pilavdan limon kabuklarını, soğan karışımından da kekik ve soğanı çıkartın.
- Pilava baharatlı soğanı ve rendelenmiş Sütaş Kaşar Peyniri'ni ekleyip karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın ve sertleşene kadar buzdolabında dinlendirin.
- İç dolgusu için Sütaş Kaşar Peyniri'ni iri küpler halinde doğrayın. Kuru domateslerin suyunu süzüp iri parçalar halinde doğrayın. Derin bir kap içerisinde limon kabukları ve kekikle birlikte karıştırın.
- Soğuyan pilavdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve avcunuza yayın. İç harçtan koyup kenarlardan kapatarak yuvarlak bir form alana kadar sıkıştırıp yuvarlayın.
- Bu işlemi tüm pilav ve harç bitene kadar yapın.
- Yaptığınız topları önce una, sonra yumurtaya en son da galeta ununa bulayıp tekrar tepsiye dizin. Hazırladığınız pirinç toplarını buzdolabında 15-20 dakika dinlendirmeye bırakın.
- Sos için domatesleri derin bir sos tenceresine rendeleyin ve kalan tüm malzemeyi ekleyip orta ateşte koyulaşan kadar pişirin.
- Pirinç toplarını derin ve sıcak yağda 5-6 dakika kızartın. Sıcak olarak sosla birlikte servis edin. Afiyet olsun.