Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kaşarlı Pirinç Topları Tarifi

Kaşarlı Pirinç Topları

Kaşarlı Pirinç Topları Tarifi

Kaşarlı Pirinç Topları tarifi: Kaşarlı Pirinç Topları için gerekli malzemeler nelerdir? Kaşarlı Pirinç Topları nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kaşarlı Pirinç Topları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pilav İçin:

  • 100 gram Kaşar Peyniri (rendelenmiş)
  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı Tereyağı
  • 1 litre tavuk suyu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 adet limonun kabuğu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 dal taze kekik

İç Dolgusu İçin:

  • 200 gram Kaşar Peyniri
  • 10 adet kuru domates (suda bekletilmiş)
  • 1 dal taze kekik
  • 1/2 adet limonun kabuğu

Sos İçin:

  • 4 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 dal taze kekik

Pane Kaplaması İçin:

  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı galeta unu

Kızartmak İçin:

  • 1 litre sıvı yağ

Kaşarlı Pirinç Topları tarifi nasıl yapılır?

  • Sıcak tavuk suyunu derin bir tencereye alın, içerisine tuz, limon kabuğu ve pirinçleri koyun. Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin.
  • Pirinçler pişerken ayrı bir tavaya ufak küpler halinde doğranmış soğanları ve Sütaş Tereyağı'nı alın. Tavaya sarımsak, kekik ve baharatları da ekleyerek soğanlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
  • Pilavdan limon kabuklarını, soğan karışımından da kekik ve soğanı çıkartın.
  • Pilava baharatlı soğanı ve rendelenmiş Sütaş Kaşar Peyniri'ni ekleyip karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın ve sertleşene kadar buzdolabında dinlendirin.
  • İç dolgusu için Sütaş Kaşar Peyniri'ni iri küpler halinde doğrayın. Kuru domateslerin suyunu süzüp iri parçalar halinde doğrayın. Derin bir kap içerisinde limon kabukları ve kekikle birlikte karıştırın.
  • Soğuyan pilavdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve avcunuza yayın. İç harçtan koyup kenarlardan kapatarak yuvarlak bir form alana kadar sıkıştırıp yuvarlayın.
  • Bu işlemi tüm pilav ve harç bitene kadar yapın.
  • Yaptığınız topları önce una, sonra yumurtaya en son da galeta ununa bulayıp tekrar tepsiye dizin. Hazırladığınız pirinç toplarını buzdolabında 15-20 dakika dinlendirmeye bırakın.
  • Sos için domatesleri derin bir sos tenceresine rendeleyin ve kalan tüm malzemeyi ekleyip orta ateşte koyulaşan kadar pişirin.
  • Pirinç toplarını derin ve sıcak yağda 5-6 dakika kızartın. Sıcak olarak sosla birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025