Kaşarlı Pide Tarifi
Kaşarlı Pide tarifi: Kaşarlı Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Kaşarlı Pide nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 adet
Kaşarlı Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur için:
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1/2 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2,5 su bardağı un (az gelirse arttırılabilir)
- 1 çay kaşığı tuz
Harcı için:
- 400 gram kaşar peyniri
- 50 gram tereyağ
Kaşarlı Pide tarifi nasıl yapılır?
- Ilık süt ve ılık suyu bir kaba alın. İçine kuru maya ile birlikte şekeri katın ve karıştırın. 10 dakika mayanın aktive olması için bekleyin.
- Derin bir yoğurma kabına unu eleyin ve tuzu üzerine serpin. Unun içine havuz açın. Açtğınız havuzun içine hazırladığınız mayayı ve zeytinyağını koyun ve karıştırın.
- Elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar hamuru yoğurun. Yoğurduktan sonra, mayalanması için hamuru 30 dakika dinlendirin.
Kaşarlı Pide tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz yaş maya ile de yapabilirsiniz.
Kaşarlı Pide tarifi için servis önerisi
Piştikten sonra üzerine tereyağ ile servis edebilirsiniz.