Kaşarlı Patates Topları Tarifi
Kaşarlı Patates Topları tarifi: Kaşarlı Patates Topları için gerekli malzemeler nelerdir? Kaşarlı Patates Topları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kaşarlı Patates Topları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet orta boy haşlanmış patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 kase nişasta ve un karışımı
- 1 kase galeta unu
İçi için:
- 200 gram kaşar peyniri (küp küp doğranmış, dondurulmuş)
Kızartmak için:
Kaşarlı Patates Topları tarifi nasıl yapılır?
- Haşlanmış patatesleri güzelce ezin. Tuz, karabiber ve toz kırmızı biber ilave edip güzelce karıştırın.
- Patatesli harçtan elinizle ceviz büyüklüğünde toplar alın ve ortasını açın. Küp kaşar peynirlerini ilave edin.
- Kapatın ve elinizle yuvarlayın. Bir tepsiye aralıklarla dizin ve buzdolabında 15-20 dakika kadar dinlendirin.
- Çıkarıp önce unlu-nişastalı karışıma sonra yumurtaya ve ardından galeta ununa bulayın.
- Tavaya sıvı yağı alıp yağı kızdırın. Hazırladığınız topları kızgın yağın içerisine dikkatli bir şekilde bırakın. Arkalı önlü güzelce kızartın.
- Ardından bir kevgir yardımıyla çıkarın ve fazla yağlarını süzdürmek için bir kağıt havlunun üzerine alın. Biraz dinlendirdikten sonra soslarla birlikte servis edin. Afiyetler olsun.
Kaşarlı Patates Topları tarifinin püf noktası nedir?
Haşlanmış patatesleri soğuduktan sonra ezin. Eğer harç tutmazsa içine 3-4 yemek kaşığı un ilave edebilirsiniz. Önce nişastalı-unlu karışıma ardından yumurta ve galeta ununa batırmak patates toplarının dışının çok daha güzel kızarmasını sağlar. İçine de mümkünse küp küp doğranıp dondurulmuş kaşar peyniri kullanın. Bu sayede kaşarlar içerisinde tam kıvamında eriyecektir.
Kaşarlı Patates Topları tarifi için servis önerisi
Yanına sarımsaklı mayonez, barbekü sos, ketçap, domates sos, ranch sos gibi farklı soslar ilave ederek servis edebilirsiniz.