Kaşarlı Otlu Krep Tarifi
Kaşarlı Otlu Krep tarifi: Kaşarlı Otlu Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Kaşarlı Otlu Krep nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Kaşarlı Otlu Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı un (130-140 g)
- 1,5 su bardağı süt (300 ml)
- 1 adet yumurta
- 1 avuç maydanoz (ayıklanmış)
- 2-3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kaşarlı Otlu Krep tarifi nasıl yapılır?
- Unu geniş bir kase içerisine alın. Sütü üzerine ekleyip çırpıcıyla homojen hale gelene dek karıştırın.
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- İnce ince kıydığını ayıklanmış maydanozu, rendelenmiş kaşar peyniri ve tuzunu ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın.
- Çok koyu bir kıvamı olmamalı, eğer harcınız boza kıvamındaysa üzerine süt ilave ederek açın.
- Tercihen yapışmaz bir krep tavası alın, sıvı yağla yağlayın ve orta-kısık ateşte ısıtın. Bir kepçeyle krep harcından alarak dökün ve tavanın sapından tutarak harcın tavada yayılmasını sağlayın.
- Krebin üst kısmı kurumaya başlayınca spatulayla kenarlarından kaldırıp ters çevirin ve 1-2 dakika kadar bu şekilde pişirin.
- Harcınız bitene dek krepleri pişirmeye devam edin. Sıcak sıcak servis edin, afiyetler olsun.
Kaşarlı Otlu Krep tarifinin püf noktası nedir?
Krep harcı ince yapıda olacaktır. En önemli noktası tavaya döktükten sonra yaydırıp ince bir dokuda krep elde etmektir. Tavada dolay yayılabilmesi için harcınızın akışkan olması gerekir.