Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kaşarlı Mantar Sote Tarifi

Kaşarlı Mantar Sote

Kaşarlı Mantar Sote Tarifi

Kaşarlı Mantar Sote tarifi: Kaşarlı Mantar Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Kaşarlı Mantar Sote nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kaşarlı Mantar Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram kültür mantarı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 tutam kekik
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam toz kırmızı biber

Üzeri için:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Kaşarlı Mantar Sote tarifi nasıl yapılır?

  • Mantarları kağıt havlu ile silin ve üst kabuklarını soyun. Saplarını da kullanmak isterseniz onları da doğrayın.
  • Soğanı yemeklik doğradıktan sonra tavada ısıttığınız zeytinyağında pembeleşene dek kavurun.
  • İnce doğranmış sarımsakları da ekleyin ve sarımsakların kokusu çıkınca, ince doğranmış biberleri de ilave edin.
  • Biberler biraz kavrulduktan sonra mantarları ekleyin ve kapağını kapatın. Mantarlar suyunu salıp tekrar çekene dek ara ara karıştırın.
  • Mantarlar suyunu çekince doğranmış domatesleri de ekleyin ve 6-7 dakika daha soteledikten sonra baharatları ilave edip karıştırın.
  • Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve ocağın altını kapatıp, tencerenin kapağını kapatarak, kaşarlar eriyene dek bekleyin.
  • Bir servis tabağına alıp, sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.

Kaşarlı Mantar Sote tarifinin püf noktası nedir?

Mantarları yıkamayınız. Mantarlar süngerimsi yapıda oldukları için yıkadığınızda suyu çekerler ve pişerken bu ekstra suyu da saldıkları için tatları kuru olur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025