Kaşarlı Krep Börek Tarifi
Kaşarlı Krep Börek tarifi: Kaşarlı Krep Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Kaşarlı Krep Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Kaşarlı Krep Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 orta boy kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 3 adet yumurta
Kaşarlı Krep Börek tarifi nasıl yapılır?
- Krep hamuru için: Öncelikle 2 tane yumurta 2 su bardağı süt, 2 su bardağı un, tuz 1 yemek kasığı sıvı yağı bir kapta karıştırın. Unu azar azar ekleyin. Akışkan krep hamuru elde edin.
- Krep için ocağı orta ateşe ayarlayın. Bir kepçe krep hamurundan alıp tavanın ortasına dökün, eşit şekilde karışımı yayın. Arkalı önlü pişirin.
- Her defasında tavayı yağlamanıza gerek yok, bir kere yağlamak yeterli gelecektir.
- Bütün kreplere aynı işlemi uygulayın.
- Pişen kreplerin kenar kısmına rendelenmiş kaşarı koyun.Veya uzunlamasına kesilmiş kaşarı dilim şeklinde de koyabilirsiniz.
- Kasari koyduktan sonra krebi kenarlarından iceriye doğru katlayıp börek sarar gibi sarın.
- Çırpılmış yumurtayı kreplere bulayın. Sonra gelata ununa bulayın.Hepsine aynı işlemi uygulayın.
- Kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
- Kızarttığınız börekleri peçete serili tabağa alıp fazla yağını akıtın.
- Sonra sıcak şekilde servis edin. Afiyet şifa olsun!
Kaşarlı Krep Börek tarifi için servis önerisi
Sicak sekilde servis edin.