Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kaşarlı Krep Börek Tarifi

Kaşarlı Krep Börek

Kaşarlı Krep Börek Tarifi

Kaşarlı Krep Börek tarifi: Kaşarlı Krep Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Kaşarlı Krep Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kaşarlı Krep Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 orta boy kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 adet yumurta

Kaşarlı Krep Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Krep hamuru için: Öncelikle 2 tane yumurta 2 su bardağı süt, 2 su bardağı un, tuz 1 yemek kasığı sıvı yağı bir kapta karıştırın. Unu azar azar ekleyin. Akışkan krep hamuru elde edin.
  • Krep için ocağı orta ateşe ayarlayın. Bir kepçe krep hamurundan alıp tavanın ortasına dökün, eşit şekilde karışımı yayın. Arkalı önlü pişirin. 
  • Her defasında tavayı yağlamanıza gerek yok, bir kere yağlamak yeterli gelecektir.
  • Bütün kreplere aynı işlemi uygulayın.
  • Pişen kreplerin kenar kısmına rendelenmiş kaşarı koyun.Veya uzunlamasına kesilmiş kaşarı dilim şeklinde de koyabilirsiniz.
  • Kasari koyduktan sonra krebi kenarlarından iceriye doğru katlayıp börek sarar gibi sarın.
  • Çırpılmış yumurtayı kreplere bulayın. Sonra gelata ununa bulayın.Hepsine aynı işlemi uygulayın.
  • Kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
  • Kızarttığınız börekleri peçete serili tabağa alıp fazla yağını akıtın.
  • Sonra sıcak şekilde servis edin. Afiyet şifa olsun!

Kaşarlı Krep Börek tarifi için servis önerisi

Sicak sekilde servis edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025