Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kaşarlı Fıstıklı Tepsi Kebabı Tarifi

Kaşarlı Fıstıklı Tepsi Kebabı

Kaşarlı Fıstıklı Tepsi Kebabı Tarifi

Kaşarlı Fıstıklı Tepsi Kebabı tarifi: Kaşarlı Fıstıklı Tepsi Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Kaşarlı Fıstıklı Tepsi Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kaşarlı Fıstıklı Tepsi Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kg. yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 300 gram kaşar peyniri
  • 100 gram antep fıstığı içi
  • 4 adet domates
  • 5 adet sivri biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

Kaşarlı Fıstıklı Tepsi Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanı, sarımsağı, kırmızı biberi ve maydanozu bıçakla kıyabildiğiniz kadar ince bir şekilde kıyın.
  • Kıymanın içerisine, kıydığınız sebzeleri ve baharatları ilave edin. Sebzeleri baharatlarla birlikte özleşene kadar yoğurun.
  • Tepsinin dibine yağlı kağıt serin. Kıyma harcının yarısından azını kağıda yayın ve tepsiden çıkarın.
  • Tekrar aynı tepsinin tabanına biber salçası sürün ve kalan kıymayı kenarları yükselecek şekilde tabana yayın.
  • İçerisine kaşar peyniri ve fıstıkları ekleyin. Kağıtta olan kısmı üzerine çevirip yerleştirin ve köşeleri hava almayacak şekilde hafif su yardımı ile kapatın.
  • Salçalı bir sos hazırlayın. Domates ve biberleri kalın bir şekilde dilimleyerek üzerine yerleştirin. Sosu üzerine gezdirin. 200 derecelik fırında 30-40 dakika kadar pişirin. Çıkarıp dilimleyerek servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025