Kaşarlı Fıstıklı Tepsi Kebabı Tarifi
Kaşarlı Fıstıklı Tepsi Kebabı tarifi: Kaşarlı Fıstıklı Tepsi Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Kaşarlı Fıstıklı Tepsi Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kaşarlı Fıstıklı Tepsi Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kg. yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet kırmızı biber
- 1 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 300 gram kaşar peyniri
- 100 gram antep fıstığı içi
- 4 adet domates
- 5 adet sivri biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
Kaşarlı Fıstıklı Tepsi Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı, sarımsağı, kırmızı biberi ve maydanozu bıçakla kıyabildiğiniz kadar ince bir şekilde kıyın.
- Kıymanın içerisine, kıydığınız sebzeleri ve baharatları ilave edin. Sebzeleri baharatlarla birlikte özleşene kadar yoğurun.
- Tepsinin dibine yağlı kağıt serin. Kıyma harcının yarısından azını kağıda yayın ve tepsiden çıkarın.
- Tekrar aynı tepsinin tabanına biber salçası sürün ve kalan kıymayı kenarları yükselecek şekilde tabana yayın.
- İçerisine kaşar peyniri ve fıstıkları ekleyin. Kağıtta olan kısmı üzerine çevirip yerleştirin ve köşeleri hava almayacak şekilde hafif su yardımı ile kapatın.
- Salçalı bir sos hazırlayın. Domates ve biberleri kalın bir şekilde dilimleyerek üzerine yerleştirin. Sosu üzerine gezdirin. 200 derecelik fırında 30-40 dakika kadar pişirin. Çıkarıp dilimleyerek servis edin.