Kaşarlı Dereotlu Kek Tarifi
Kaşarlı Dereotlu Kek tarifi: Kaşarlı Dereotlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kaşarlı Dereotlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Kaşarlı Dereotlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 2 çay bardağı yoğurt
- 2 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 demet dereotu
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- 12 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çimdik şeker
Kaşarlı Dereotlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Önce fırını 150 derecede çalıştırın.
- Yumurtalarla yoğurdu çırpın.
- Ardından zeytinyağını ekle yine çırpın.
- İnce kıyılmış dereotunu ve rendelenmiş kaşarı ekle yine çırpın.
- Unu, kabartma tozunu, tuz ve şekeri de ekle çırpın son halini verin.
- Yağladığınız baton kek kalıbına dökün. Üzerini susam ve çörek otuyla süsle.
- 180 derece 25-30 dakika kontrollü pişirin. Afiyet olsun.
Kaşarlı Dereotlu Kek tarifinin püf noktası nedir?
İçi oldukça yumuşak bir kek oluyor.