Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kaşarlı Ay Çöreği Tarifi

Kaşarlı Ay Çöreği

Kaşarlı Ay Çöreği Tarifi

Kaşarlı Ay Çöreği tarifi: Kaşarlı Ay Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Kaşarlı Ay Çöreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kaşarlı Ay Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket yaş maya
  • 3-4 yemek kaşığı şeker
  • 150 gram tereyağı (sıvı yağ da olur)
  • 2 adet yumurta (sarılar üzerleri için)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un
  • 100 gram kaşar peyniri

Kaşarlı Ay Çöreği tarifi nasıl yapılır?

  • Sütü ılık olana kadar ısıtalım. Maya ve şekeri ilave edip erimeleri için güzelce karıştıralım.
  • Eritilmiş ve soğutulmuş tereyağını (sıvı yağı) ve yumurtaları da ekleyelim. Karışmasını sağlayalım.
  • Son olarak un ve tuzu ekleyip yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  • Mayalanması için yaklaşık 1 saat bekletelim.
  • Hamuru merdane yardımıyla yuvarlak şekilde açalım. Üçgen parçalar olacak şekilde keselim.
  • Geniş kısmına kaşar koyup rulo sarar gibi saralım. Fırın tepsisine yerleştirip yarım saat daha mayalanmaları için bekletelim.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Arzu ederseniz üzerlerine susam, haşhaş serpebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirelim. Fırından aldıktan sonra servis edelim.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025