Kaşarlı Ay Çöreği Tarifi
Kaşarlı Ay Çöreği tarifi: Kaşarlı Ay Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Kaşarlı Ay Çöreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
26 adet
Kaşarlı Ay Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket yaş maya
- 3-4 yemek kaşığı şeker
- 150 gram tereyağı (sıvı yağ da olur)
- 2 adet yumurta (sarılar üzerleri için)
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
- 100 gram kaşar peyniri
Kaşarlı Ay Çöreği tarifi nasıl yapılır?
- Sütü ılık olana kadar ısıtalım. Maya ve şekeri ilave edip erimeleri için güzelce karıştıralım.
- Eritilmiş ve soğutulmuş tereyağını (sıvı yağı) ve yumurtaları da ekleyelim. Karışmasını sağlayalım.
- Son olarak un ve tuzu ekleyip yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
- Mayalanması için yaklaşık 1 saat bekletelim.
- Hamuru merdane yardımıyla yuvarlak şekilde açalım. Üçgen parçalar olacak şekilde keselim.
- Geniş kısmına kaşar koyup rulo sarar gibi saralım. Fırın tepsisine yerleştirip yarım saat daha mayalanmaları için bekletelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Arzu ederseniz üzerlerine susam, haşhaş serpebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirelim. Fırından aldıktan sonra servis edelim.