Kaşar Peyniri Dolgulu Ekmek Tarifi
Kaşar Peyniri Dolgulu Ekmek tarifi: Kaşar Peyniri Dolgulu Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Kaşar Peyniri Dolgulu Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kaşar Peyniri Dolgulu Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet bütün ekmek
- 1 demet maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 400 gram kaşar
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kaşar Peyniri Dolgulu Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 180 derece fansız programda ayarlayın.
- Bütün ekmeği, yatay ve dikey kareler oluşturacak şekilde bıçakla derinlemesine kesin.
- Tereyağı ve zetinyağını eritin.
- Sarımsakları minik minik parçalar halinde doğrayın ve ısınan tereyağı-zeytinyağı karşımının içinde kavurun.
- Maydanozları ince ince kıyın ve sarımsaklarla beraber bir kaç kez çevirin.
- Kaşar peynirini ince ince dilimleyin.
- Ekmeğin kestiğiniz kısımlarına önce kaşar peynirlerini daha sonra da sarımsaklı maydanozlu karışımı ilave edin.
- Bütün kesikleri peynir ve sos ile doldurup, fırına atın. 15-20 dakika peynir tamamen eriyene kadar pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Kaşar Peyniri Dolgulu Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Bayat ekmek kullanırsanız fırında daha fazla kıtırdayacaktır.
Kaşar Peyniri Dolgulu Ekmek tarifi için servis önerisi
Dilerseniz üzerine maydanoz ekleyerek dilimleyebilirsiniz.