Kasap Köfte Tarifi
Kasap Köfte tarifi: Kasap Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Kasap Köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Kasap Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram dana döş kıyma
- 250 gram kuzu döş kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 2 dilim bayat ekmek (sütle ıslatılmış)
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı köfte baharı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karbonat
Kasap Köfte tarifi nasıl yapılır?
- Kuru soğanı rendeleyerek suyunu süzün.
- Geniş bir karıştırma kabında suyu süzülmüş soğanı, kıymaları, yumurtayı, baharatları, zeytinyağını ve sütle ıslatılmış ekmek içini karıştırın.
- Yaklaşık 10 dakika boyunca güzelce yoğurduktan sonra üzerini streçleyerek buzdolabında bir gece dinlenmeye bırakın.
- Dinlenen ve içini çeken köfte harcınızı elinizle şekillendirerek bir tepsiye dizin.
- Önceden kızdırılmış ızgara izli döküm tavada, kısık ateşte ters yüz ederek pişirin.
- Arzu ettiğiniz sos ve garnitürler eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.
Kasap Köfte tarifinin püf noktası nedir?
Hamburger köftesi şeklinde yapacaksanız ızgarada çok fazla pişirmeyin. Izgara izli tavada, düşük ısıda ters yüz ederek pişirmeye özen gösterin. Üzerine bastırdığınız köfte, hafif sulu ve yağlı olmalı.Farklı ve köfteye yakışan bir aroma kullanmak için kurutulduktan sonra çekilmiş defne yaprağını kullanmayı deneyebilir ya da arzuya göre et tadını yoğun olarak almak için tuz ve karabiber dışında başka bir baharat kullanmayabilirsiniz.