Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kartopu Tatlısı Tarifi

Kartopu Tatlısı

Kartopu Tatlısı Tarifi

Kartopu Tatlısı tarifi: Kartopu Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kartopu Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kartopu Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 2 kahve fincanı un
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2,5 kahve fincanı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 avuç çilek (arzuya göre muz) (üzeri ve içi için)

Kartopu Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir tencereye süt, un ve şekeri alıp çırpma teli yardımıyla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Muhallebi koyu kıvam alıp göz göz olunca margarin ve vanilini ekleyip tekrar karıştırın.
  • Pişen muhallebiyi ocaktan alın.
  • Orta boy kahve fincanına 2 parmak boşluk bırakacak şekilde muhallebiyi dökün.
  • Araya çilek veya muz koyup üzerine bir kat daha muhallebi ekleyin.
  • Fincandaki muhallebileri oda sıcaklığına getirdikten sonra buzdolabında en az 4 saat soğutun.
  • Soğuyan muhallebileri fincandan yavaşça çıkarın ve Hindistan cevizine bulayın.
  • Hindistan cevizine bulanan muhallebileri servis tabağına alın ve üzerini çilekle süsleyip servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025