Kartopu Tatlısı Tarifi
Kartopu Tatlısı tarifi: Kartopu Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kartopu Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Kartopu Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 2 kahve fincanı un
- 1 yemek kaşığı margarin
- 2,5 kahve fincanı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 avuç çilek (arzuya göre muz) (üzeri ve içi için)
Kartopu Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencereye süt, un ve şekeri alıp çırpma teli yardımıyla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Muhallebi koyu kıvam alıp göz göz olunca margarin ve vanilini ekleyip tekrar karıştırın.
- Pişen muhallebiyi ocaktan alın.
- Orta boy kahve fincanına 2 parmak boşluk bırakacak şekilde muhallebiyi dökün.
- Araya çilek veya muz koyup üzerine bir kat daha muhallebi ekleyin.
- Fincandaki muhallebileri oda sıcaklığına getirdikten sonra buzdolabında en az 4 saat soğutun.
- Soğuyan muhallebileri fincandan yavaşça çıkarın ve Hindistan cevizine bulayın.
- Hindistan cevizine bulanan muhallebileri servis tabağına alın ve üzerini çilekle süsleyip servis edin.