Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kartopu Kurabiyesi Tarifi

Kartopu Kurabiyesi

Kartopu Kurabiyesi Tarifi

Kartopu Kurabiyesi tarifi: Kartopu Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Kartopu Kurabiyesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kartopu Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 275 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1/3 su bardağı pudra şekeri
  • 3,5 - 4 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi

Bulamak için:

  • 1 su bardağı pudra şekeri

Kartopu Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağı, sıvı yağ, elma sirkesi, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu bir kabın içerisinde güzelce karıştırın.
  • Azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde edin.
  • Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar koparın ve elinizle yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika kadar, kontrollü bir şekilde üzerinin çok pembe olmamasına özen göstererek pişirin. Altı hafif pembeleşince pişmiş demektir.
  • Pişen kurabiyelerinizi fırından çıkarın. İlk sıcaklarını atınca pudra şekerine bulayın ve servis edin. Afiyetler olsun!

Kartopu Kurabiyesi tarifinin püf noktası nedir?

Kurabiyeleriniz hafif ılıkken, yani ilk sıcağını attıktan sonra pudra şekerine bulamaya özen gösterin. Elma sirkesi kurabiyenizin daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur. Dilerseniz üzüm sirkesi, alıç ya da ayva sirkesi de kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025