Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karpuzlu Limonlu Frozen Tarifi

Karpuzlu Limonlu Frozen

Karpuzlu Limonlu Frozen Tarifi

Karpuzlu Limonlu Frozen tarifi: Karpuzlu Limonlu Frozen için gerekli malzemeler nelerdir? Karpuzlu Limonlu Frozen nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karpuzlu Limonlu Frozen yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 dilim karpuz
  • 1 adet limon kabuğu (ve suyu)
  • 1 şişe maden suyu
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 su bardağı buz kübü

Karpuzlu Limonlu Frozen tarifi nasıl yapılır?

  • Karpuzun çekirdeklerini ayıklayın, küçük küçük dilimleyin, dondurucuya atın.
  • Limonun kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkın.
  • Limon kabuğunu, suyunu ve balı bir kapta iyice karıştırın (hem bal çözünmüş olacak hem de limon kabuklarının acılığı gidecek, fresh bir tat vermiş olacak).
  • Karpuzu dondurucudan çıkartın. (karpuz önceden soğuksa 15-20 dakika durması yeterli oluyor)
  • Bütün malzemeleri blenderın karıştırma kabına ekleyin.
  • Pürüzsüz olana kadar blenderdan geçin.
  • Bardağınıza birkaç adet buz küpü ve karışımı ilave edin.
  • Dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025