Karpuzlu Limonlu Frozen Tarifi
Karpuzlu Limonlu Frozen tarifi: Karpuzlu Limonlu Frozen için gerekli malzemeler nelerdir? Karpuzlu Limonlu Frozen nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 bardak
Karpuzlu Limonlu Frozen yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 dilim karpuz
- 1 adet limon kabuğu (ve suyu)
- 1 şişe maden suyu
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 su bardağı buz kübü
Karpuzlu Limonlu Frozen tarifi nasıl yapılır?
- Karpuzun çekirdeklerini ayıklayın, küçük küçük dilimleyin, dondurucuya atın.
- Limonun kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkın.
- Limon kabuğunu, suyunu ve balı bir kapta iyice karıştırın (hem bal çözünmüş olacak hem de limon kabuklarının acılığı gidecek, fresh bir tat vermiş olacak).
- Karpuzu dondurucudan çıkartın. (karpuz önceden soğuksa 15-20 dakika durması yeterli oluyor)
- Bütün malzemeleri blenderın karıştırma kabına ekleyin.
- Pürüzsüz olana kadar blenderdan geçin.
- Bardağınıza birkaç adet buz küpü ve karışımı ilave edin.
- Dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.