Karpuzlu Limonata Tarifi
Karpuzlu Limonata tarifi: Karpuzlu Limonata için gerekli malzemeler nelerdir? Karpuzlu Limonata nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük sürahi
Karpuzlu Limonata yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 dilim karpuz (büyük boy)
- 2 adet limon
- 4-5 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı soğuk su
- 1 tutam biberiye (isteğe bağlı)
- 1 tutam nane (isteğe bağlı)
- 1 avuç buz (isteğe bağlı)
Karpuzlu Limonata tarifi nasıl yapılır?
- Karpuzları dilimleyin.
- Karpuzları bir süzgeçe koyun altına geniş bir kase yerleştirin. Elinizle karpuzun suyunu sıkın.
- Sıktığınız karpuz suyunun içine limon kabuğu rendesi ve suyunu ilave edin.
- Şekeri de ekleyip,ş eker eriyene kadar çırpın.
- Sürahiye alın. Sürahinizin kalan kısmına soğuk su ekleyin. Afiyet olsun.