Karpuzlu Limonata Tarifi
Karpuzlu Limonata tarifi: Karpuzlu Limonata için gerekli malzemeler nelerdir? Karpuzlu Limonata nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Karpuzlu Limonata yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 adet orta boy karpuz (dilimlenmiş, kabukları çıkartılmı
- 3 adet orta boy limon
- 1,5 su bardağı soğuk su
- 3 yemek kaşığı toz şeker (arzuya göre esmer şeker)
Karpuzlu Limonata tarifi nasıl yapılır?
- Kabuğunu kesip dilimlere ayırdığınız karpuz çekirdeklerini tek tek ayıklayın.
- Bol suda yıkayıp üzerlerini kuruladığınız limon kabuklarını rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
- Ortadan ikiye kestiğiniz limonların suyunu sıkın.
- Çekirdekleri ayıklanmış karpuzları küçük parçalar halinde blendera alın. Taze sıkılmış limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, soğuk su ve toz şeker ekledikten sonra blenderı çalıştırın.
- Kısa sürede hazır olan karışımı bir süzgeç yardımıyla süzün. Posa kısmını kullanmayın. Hazır olan karpuzlu limonatayı soğuttuktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.
Karpuzlu Limonata tarifi için servis önerisi
Karpuzlu limonatayı kurabiye kalıplarıyla şekil verdiğiniz yıldız karpuzlarla süsleyerek de servis edebilirsiniz.Damak tadınıza göre kullandığınız taze sıkılmış limon suyu miktarını arttırabilir, taze nane yaprakları ekleyebilirsiniz.