Karpuzlu Dondurma Tarifi
Karpuzlu Dondurma tarifi: Karpuzlu Dondurma için gerekli malzemeler nelerdir? Karpuzlu Dondurma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Karpuzlu Dondurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 dilim karpuz
- 1/2 paket krema
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 çay bardağı şeker
Karpuzlu Dondurma tarifi nasıl yapılır?
- Karpuzun çekirdeklerini çıkarın ve minik küpler halinde doğrayın.
- Kremanızı katı bir kıvam alana kadar el blenderı yardımıyla çırpın.
- Karpuzu blenderınızın içerisine alın ve ezilene kadar karıştırın.
- İyice ezildiğinde içerisine krema, süt ve şekeri ilave edin. Şeker içinde eriyene kadar karıştırın.
- Şeker iyice eridiğinde karışımı saklama kabına aktarın. Derin dondurucuda yaklaşık 3 saat soğumaya bırakın. Yarım saatte bir dondurmanızı mutlaka karıştırın.
- Donup, dilediğiniz kıvama geldikten sonra dondurma kaşığı yardımıyla dondurmalarınızı çıkarın ve servis edin.
Karpuzlu Dondurma tarifi için servis önerisi
Eğer varsa dondurmanızı dondurma kalıplarına aktararak dondurabilir, o şekilde servis edebilirsiniz. Top top servis ederken üzerini nane ve karpuz çekirdekleriyle süsleyebilirsiniz.