Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karpuzlu Dondurma Tarifi

Karpuzlu Dondurma

Karpuzlu Dondurma Tarifi

Karpuzlu Dondurma tarifi: Karpuzlu Dondurma için gerekli malzemeler nelerdir? Karpuzlu Dondurma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karpuzlu Dondurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 dilim karpuz
  • 1/2 paket krema
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı şeker

Karpuzlu Dondurma tarifi nasıl yapılır?

  • Karpuzun çekirdeklerini çıkarın ve minik küpler halinde doğrayın.
  • Kremanızı katı bir kıvam alana kadar el blenderı yardımıyla çırpın.
  • Karpuzu blenderınızın içerisine alın ve ezilene kadar karıştırın.
  • İyice ezildiğinde içerisine krema, süt ve şekeri ilave edin. Şeker içinde eriyene kadar karıştırın.
  • Şeker iyice eridiğinde karışımı saklama kabına aktarın. Derin dondurucuda yaklaşık 3 saat soğumaya bırakın. Yarım saatte bir dondurmanızı mutlaka karıştırın.
  • Donup, dilediğiniz kıvama geldikten sonra dondurma kaşığı yardımıyla dondurmalarınızı çıkarın ve servis edin.

Karpuzlu Dondurma tarifi için servis önerisi

Eğer varsa dondurmanızı dondurma kalıplarına aktararak dondurabilir, o şekilde servis edebilirsiniz. Top top servis ederken üzerini nane ve karpuz çekirdekleriyle süsleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025