Karpuzlata Tarifi
Karpuzlata tarifi: Karpuzlata için gerekli malzemeler nelerdir? Karpuzlata nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 litre
Karpuzlata yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet büyük boy karpuz dilimi
- 2 adet limon
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 dal nane
Karpuzlata tarifi nasıl yapılır?
- Karpuzu kabuklarından ayırıp dilimleyin.
- Rondodan geçiriyoruz. Süzgeç ile süzüyoruz. Sıktığımız limon sularını ilave ediyoruz.
- Bir iki tur karıştırıp tatlılık oranına bakıyoruz.
- Ben 4 yemek kaşığı ekledim ne tatlı ne tatsız tam ortası bu şeker ölçüsü, siz ona göre artırıp ya da azaltabilirsiniz.
- Şeker eriyene kadar karıştırın. Naneyi ekleyip birkaç dakika bekletiyoruz.
- Sürahimize alıyoruz. İçeceğimiz hazır dilerseniz buz küpleri ile de servis edebilirsiniz Afiyet olsun.