Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karpuzlata Tarifi

Karpuzlata

Karpuzlata Tarifi

Karpuzlata tarifi: Karpuzlata için gerekli malzemeler nelerdir? Karpuzlata nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karpuzlata yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet büyük boy karpuz dilimi
  • 2 adet limon
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 dal nane

Karpuzlata tarifi nasıl yapılır?

  • Karpuzu kabuklarından ayırıp dilimleyin.
  • Rondodan geçiriyoruz. Süzgeç ile süzüyoruz. Sıktığımız limon sularını ilave ediyoruz.
  • Bir iki tur karıştırıp tatlılık oranına bakıyoruz.
  • Ben 4 yemek kaşığı ekledim ne tatlı ne tatsız tam ortası bu şeker ölçüsü, siz ona göre artırıp ya da azaltabilirsiniz.
  • Şeker eriyene kadar karıştırın. Naneyi ekleyip birkaç dakika bekletiyoruz.
  • Sürahimize alıyoruz. İçeceğimiz hazır dilerseniz buz küpleri ile de servis edebilirsiniz Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025