Karpuz Tabanlı Cheesecake Tarifi
Karpuz Tabanlı Cheesecake tarifi: Karpuz Tabanlı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Karpuz Tabanlı Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Karpuz Tabanlı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 20 cm çapında karpuz dilimi
- 250 gram tuzsuz lor peyniri
- 150 gram labne peyniri
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 adet limonun kabuğu
Karpuz Tabanlı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- 1 cm kalınlığında yuvarlak şeklinde kestiğiniz karpuz dilimini 20cm'lik kelepçeli kalıbın dibine yerleştirin.
- Ayrı bir kapta peynirleri ve balı güzelce karıştırın.
- Limonun kabuğunu ince rende ile rendeleyip peynirli karışıma ekleyin.
- Peynirli karışımı karpuz tabanın üzerine güzelce yayın ve kalıbı dondurucuya koyun, 2 saat kadar dondurucuda bekletin.
- Dondurucudan çıkardığınız kalıbın kelepçeli kısmını çıkarıp, üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek afiyetle tüketin.
Karpuz Tabanlı Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Bal miktarını damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.