Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karpuz Tabanlı Cheesecake Tarifi

Karpuz Tabanlı Cheesecake

Karpuz Tabanlı Cheesecake Tarifi

Karpuz Tabanlı Cheesecake tarifi: Karpuz Tabanlı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Karpuz Tabanlı Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karpuz Tabanlı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tabanı için:

  • 20 cm çapında karpuz dilimi
  • 250 gram tuzsuz lor peyniri
  • 150 gram labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 adet limonun kabuğu

Karpuz Tabanlı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • 1 cm kalınlığında yuvarlak şeklinde kestiğiniz karpuz dilimini 20cm'lik kelepçeli kalıbın dibine yerleştirin.
  • Ayrı bir kapta peynirleri ve balı güzelce karıştırın.
  • Limonun kabuğunu ince rende ile rendeleyip peynirli karışıma ekleyin.
  • Peynirli karışımı karpuz tabanın üzerine güzelce yayın ve kalıbı dondurucuya koyun, 2 saat kadar dondurucuda bekletin.
  • Dondurucudan çıkardığınız kalıbın kelepçeli kısmını çıkarıp, üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek afiyetle tüketin.

Karpuz Tabanlı Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?

Bal miktarını damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025