Karpuz Sorbe Tarifi
Karpuz Sorbe tarifi: Karpuz Sorbe için gerekli malzemeler nelerdir? Karpuz Sorbe nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
2 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Karpuz Sorbe yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/4 adet karpuz
- 1/2 su bardağı vişne suyu
- 1/2 su bardağı toz şeker
Karpuz Sorbe tarifi nasıl yapılır?
- Vişne suyu ve şekeri uygun bir tencereye alıp çok kaynamasını beklemeden şeker eriyince ocağın altını kapatıyoruz.
- Karpuzlarımızı küçük küçül doğrayın robotumuza alıyoruz.
- Robotu çalıştırıp karpuzumuzu çekiyoruz ve yavaş yavaş vişne karışımımızı da ekleyerek çekme işlemimizi sürdürüyoruz.
- 10 saniye kadar çekmeye devam ediyoruz. Pütürler kalabilir onlar ayrı güzel tat veriyor.
- Buzluğa girebilen uygun bir kaba döküyoruz ve 1 saat donmasını bekliyoruz.
- 1 saat sonunda çatal yardımı ile üzerine çizikler atıyoruz.
- Bu işlemi tam donana kadar sorbemiz devam ettiriyoruz. Afiyet olsun!
Karpuz Sorbe tarifinin püf noktası nedir?
Karpuzumuzun çekirdeklerini ayıklamayı unutmuyoruz. Meyve buzlama işlemimiz gayet sağlıklı ve iç ferahlatan bir işlem.