Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karpuz Sorbe Tarifi

Karpuz Sorbe

Karpuz Sorbe Tarifi

Karpuz Sorbe tarifi: Karpuz Sorbe için gerekli malzemeler nelerdir? Karpuz Sorbe nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karpuz Sorbe yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/4 adet karpuz
  • 1/2 su bardağı vişne suyu
  • 1/2 su bardağı toz şeker

Karpuz Sorbe tarifi nasıl yapılır?

  • Vişne suyu ve şekeri uygun bir tencereye alıp çok kaynamasını beklemeden şeker eriyince ocağın altını kapatıyoruz.
  • Karpuzlarımızı küçük küçül doğrayın robotumuza alıyoruz.
  • Robotu çalıştırıp karpuzumuzu çekiyoruz ve yavaş yavaş vişne karışımımızı da ekleyerek çekme işlemimizi sürdürüyoruz.
  • 10 saniye kadar çekmeye devam ediyoruz. Pütürler kalabilir onlar ayrı güzel tat veriyor.
  • Buzluğa girebilen uygun bir kaba döküyoruz ve 1 saat donmasını bekliyoruz.
  • 1 saat sonunda çatal yardımı ile üzerine çizikler atıyoruz.
  • Bu işlemi tam donana kadar sorbemiz devam ettiriyoruz. Afiyet olsun!

Karpuz Sorbe tarifinin püf noktası nedir?

Karpuzumuzun çekirdeklerini ayıklamayı unutmuyoruz. Meyve buzlama işlemimiz gayet sağlıklı ve iç ferahlatan bir işlem.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025