Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karpuz Reçeli Tarifi

Karpuz Reçeli

Karpuz Reçeli Tarifi

Karpuz Reçeli tarifi: Karpuz Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Karpuz Reçeli nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karpuz Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 750 gram karpuz (sadece kabuklarının beyaz kısmı)
  • 750 gram toz şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 2 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 5 litre su
  • 200 gram kireç

Karpuz Reçeli tarifi nasıl yapılır?

  • Karpuz kabuklarının beyaz kısımlarını elma dilimi boyutunda dilimleyin.
  • 5 litre suya 200 gram kireci koyup 1 gece bekletin.
  • Ertesi gün kireç dibe çöktüğünde, üzerindeki suyu dikkatlice kabukları aldığınız kaba, üzerlerini geçecek kadar koyun.
  • Kabukları kireçli suyun içinde yaklaşık 6 saat kadar bekletin.
  • 6 saat sonunda kabukları iyice yıkayın.
  • Bir tencerenin içerisinde su ve şekeri karıştırın. Üzerine kabukları ekleyip 30 dakika boyunca kaynatın.
  • 1 gece soğumaya bırakın ve ertesi gün 20 dakika daha kaynatın.
  • Kaynarken limon tuzu, karanfil ve tarçını içine koyun ve yaklaşık 10 dakika kadar içinde beklettikten sonra karanfil ve tarçını reçelin içinden çıkarın.
  • Kıvam aldığını gördüğünüzde reçeli ocaktan alın ve kavanozlara doldurup kapağını kapatın.

Karpuz Reçeli tarifinin püf noktası nedir?

Kalori hesabı bir kavanoz için yapılmıştır!


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025