Karpuz Reçeli Tarifi
Karpuz Reçeli tarifi: Karpuz Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Karpuz Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1.5 gün
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 orta boy kavanoz
Karpuz Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 750 gram karpuz (sadece kabuklarının beyaz kısmı)
- 750 gram toz şeker
- 1/2 tatlı kaşığı limon tuzu
- 2 adet karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
- 5 litre su
- 200 gram kireç
Karpuz Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Karpuz kabuklarının beyaz kısımlarını elma dilimi boyutunda dilimleyin.
- 5 litre suya 200 gram kireci koyup 1 gece bekletin.
- Ertesi gün kireç dibe çöktüğünde, üzerindeki suyu dikkatlice kabukları aldığınız kaba, üzerlerini geçecek kadar koyun.
- Kabukları kireçli suyun içinde yaklaşık 6 saat kadar bekletin.
- 6 saat sonunda kabukları iyice yıkayın.
- Bir tencerenin içerisinde su ve şekeri karıştırın. Üzerine kabukları ekleyip 30 dakika boyunca kaynatın.
- 1 gece soğumaya bırakın ve ertesi gün 20 dakika daha kaynatın.
- Kaynarken limon tuzu, karanfil ve tarçını içine koyun ve yaklaşık 10 dakika kadar içinde beklettikten sonra karanfil ve tarçını reçelin içinden çıkarın.
- Kıvam aldığını gördüğünüzde reçeli ocaktan alın ve kavanozlara doldurup kapağını kapatın.
Karpuz Reçeli tarifinin püf noktası nedir?
Kalori hesabı bir kavanoz için yapılmıştır!