Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karpuz Reçeli Tarifi

Karpuz Reçeli

Karpuz Reçeli Tarifi

Karpuz Reçeli tarifi: Karpuz Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Karpuz Reçeli nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karpuz Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kireçli su için:

  • 200 gram kireç (1 kahve fincanı)
  • 2 litre su

Reçel için:

  • 900 gram karpuz kabuğu
  • 900 gram şeker
  • 750 mililitre su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 3-4 adet karanfil

Karpuz Reçeli tarifi nasıl yapılır?

  • 1.gün: Kireç ve su bir gün önceden karıştırılır. Bir gece bekletilir.
  • Ertesi gün kireci dibe çökmüş kireçli su bulandırılmadan suyu temiz bir kaba aktarılır.
  • 2.gün: Karpuzun kabukları(beyaz kısmı) istenilen küçüklükte ve şekilde doğrandıktan sonra, bir gün önce bekletilen kireç suyuna yatırılır.
  • En az 6 saat bekletilir. Sonra bir güzel yıkanır. Şeker ve su ile ocağa alınır. 30 dakika kaynatılır. 30 dakika sonunda ocaktan alınır. 1 gece bekletilir.
  • 3.gün: Limon suyu, çubuk tarçın ve karanfiller eklenir. Yarım saat daha reçel kaynatılır.
  • Yarım saatin sonunda çay tabağında kıvamına bakılır. Kıvamı reçel kıvamına ulaşmış ise ocaktan alınır.
  • 30 dakika dinlendirildikten sonra servis edilebilir. Afiyet olsun.

Karpuz Reçeli tarifinin püf noktası nedir?

İstersen kahve yanında tatlı niyetine, istersen ekmek üstüne kahvaltı niyetine. Her türlü şifa!


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025