Karpuz Reçeli Tarifi
Karpuz Reçeli tarifi: Karpuz Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Karpuz Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 gün
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kavanoz
Karpuz Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kireçli su için:
- 200 gram kireç (1 kahve fincanı)
- 2 litre su
Reçel için:
- 900 gram karpuz kabuğu
- 900 gram şeker
- 750 mililitre su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 adet çubuk tarçın
- 3-4 adet karanfil
Karpuz Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- 1.gün: Kireç ve su bir gün önceden karıştırılır. Bir gece bekletilir.
- Ertesi gün kireci dibe çökmüş kireçli su bulandırılmadan suyu temiz bir kaba aktarılır.
- 2.gün: Karpuzun kabukları(beyaz kısmı) istenilen küçüklükte ve şekilde doğrandıktan sonra, bir gün önce bekletilen kireç suyuna yatırılır.
- En az 6 saat bekletilir. Sonra bir güzel yıkanır. Şeker ve su ile ocağa alınır. 30 dakika kaynatılır. 30 dakika sonunda ocaktan alınır. 1 gece bekletilir.
- 3.gün: Limon suyu, çubuk tarçın ve karanfiller eklenir. Yarım saat daha reçel kaynatılır.
- Yarım saatin sonunda çay tabağında kıvamına bakılır. Kıvamı reçel kıvamına ulaşmış ise ocaktan alınır.
- 30 dakika dinlendirildikten sonra servis edilebilir. Afiyet olsun.
Karpuz Reçeli tarifinin püf noktası nedir?
İstersen kahve yanında tatlı niyetine, istersen ekmek üstüne kahvaltı niyetine. Her türlü şifa!