Karpuz Püreli Buzlu Çay Tarifi
Karpuz Püreli Buzlu Çay tarifi: Karpuz Püreli Buzlu Çay için gerekli malzemeler nelerdir? Karpuz Püreli Buzlu Çay nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Karpuz Püreli Buzlu Çay yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 litre su
- 2 yemek kaşığı siyah çay
- 500 gram karpuz
- 1/2 su bardağı esmer şeker
- 1 adet limon suyu
- 1/4 demet nane
- 3 su bardağı buz küpü
Karpuz Püreli Buzlu Çay tarifi nasıl yapılır?
- Suyu derin bir tencerede kaynatın. Kapalı bir çay süzgecine aldığınız siyah çayı kaynayan suya atın, ocağın altını kapatın.
- İri yapraklı siyah çayı 15 dakika kadar demleyerek hazırlayın.
- Ilınan çaya esmer şeker ve limon suyunu kattıktan sonra hızlıca karıştırın.
- Hazır durumda olan demlenmiş çayı geniş ağızlı bir sürahiye alın. Ayıklayıp, yıkadığınız nane yapraklarını içine katın.
- Kabuğunu aldıktan sonra iri parçalar halinde kestiğiniz karpuz dilimlerinin çekirdeklerini çıkartın. Çatalla ezerek püre haline getirin. Süzgeçten geçirerek sürahiye ekleyin.
- Kıvam alması ve tatların birbirine karışması için buzdolabında bekletin.
- Servis öncesinde eklediğiniz buz küpleri ile karıştırdıktan sonra bekletmeden servis edin. Sıcaktan bunalan sevdiklerinizle paylaşın.
Karpuz Püreli Buzlu Çay tarifinin püf noktası nedir?
Karpuzun damar kısımlarının ağza gelmemesi için; karpuz püresini sık dokulu, metal bir elekten geçirin.Esmer şekeri demlenen çay ılındıktan sonra ekleyin ve hızlıca karıştırın.