Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karpuz Püreli Buzlu Çay Tarifi

Karpuz Püreli Buzlu Çay

Karpuz Püreli Buzlu Çay Tarifi

Karpuz Püreli Buzlu Çay tarifi: Karpuz Püreli Buzlu Çay için gerekli malzemeler nelerdir? Karpuz Püreli Buzlu Çay nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karpuz Püreli Buzlu Çay yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 litre su
  • 2 yemek kaşığı siyah çay
  • 500 gram karpuz
  • 1/2 su bardağı esmer şeker
  • 1 adet limon suyu
  • 1/4 demet nane
  • 3 su bardağı buz küpü

Karpuz Püreli Buzlu Çay tarifi nasıl yapılır?

  • Suyu derin bir tencerede kaynatın. Kapalı bir çay süzgecine aldığınız siyah çayı kaynayan suya atın, ocağın altını kapatın.
  • İri yapraklı siyah çayı 15 dakika kadar demleyerek hazırlayın.
  • Ilınan çaya esmer şeker ve limon suyunu kattıktan sonra hızlıca karıştırın.
  • Hazır durumda olan demlenmiş çayı geniş ağızlı bir sürahiye alın. Ayıklayıp, yıkadığınız nane yapraklarını içine katın.
  • Kabuğunu aldıktan sonra iri parçalar halinde kestiğiniz karpuz dilimlerinin çekirdeklerini çıkartın. Çatalla ezerek püre haline getirin. Süzgeçten geçirerek sürahiye ekleyin.
  • Kıvam alması ve tatların birbirine karışması için buzdolabında bekletin.
  • Servis öncesinde eklediğiniz buz küpleri ile karıştırdıktan sonra bekletmeden servis edin. Sıcaktan bunalan sevdiklerinizle paylaşın.

Karpuz Püreli Buzlu Çay tarifinin püf noktası nedir?

Karpuzun damar kısımlarının ağza gelmemesi için; karpuz püresini sık dokulu, metal bir elekten geçirin.Esmer şekeri demlenen çay ılındıktan sonra ekleyin ve hızlıca karıştırın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025