Karpuz Pasta Tarifi
Karpuz Pasta tarifi: Karpuz Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Karpuz Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Karpuz Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 2 su bardağı yumurta
- 1 su bardağı ıspanak püresi
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Krema için:
- 6 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Sos için:
- 1 su bardağı dondurulmuş ahududu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı şeker
Üstü için:
Karpuz Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Kek için yumurta, şeker, süt, sıvı yağ ve ıspanak püresini karıştıralım. Ardından un, kabartma tozu ve vanilya ekleyerek 180 derece fırında pişirelim.
- Daha sonra üst kreması için süt, şeker ve unu ocakta pişene kadar karıştıralım. Pişince içine vanilya ve tereyağı ekleyelim. Fırından çıkan kekin üzerine sıcak olarak dökelim.
- Üst sosu için ahududu, su ve nişastayı ocakta pişirmeye başlayalım. Bir süre kaynayan sosu blenderdan geçirip kıvam alana kadar pişirelim. Dolapta dinlenen pastanın üzerine dökelim.
- Pasta tamamen soğuyunca damla çikolatayla süsleme yapalım. Afiyet olsun.
Karpuz Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Kremayı keke sıcak olarak döktüğümüz için kek yumuşak olacaktır, sütle ıslatmayınız.