Karpuz Pasta Tarifi
Karpuz Pasta tarifi: Karpuz Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Karpuz Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Karpuz Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 2 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tutam ıspanak
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Muhallebisi için:
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Vişne sos için:
- 1 su bardağı vişne
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Karpuz Pasta tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak kek ile başlıyoruz. 1 tutam ıspanağı ve sıvı yağı robotta püre haline getiriyoruz.
- Yumurta ve şekeri 5-6 dakika çırpıyoruz. Süt ve ıspanak püresini de ekliyoruz.
- Kuru malzemeleri eleyerek koyuyoruz. Dibini tereyağla yağladığımız tart kalıbına döküyoruz. Kalıbın etrafına folyo sarıyoruz (kenarları yeşil kalsın diye).
- 150 derecelik fırında kürdan temiz çıkana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkınca soğumaya bırakıyoruz. Dikkatlice bir servis tabağına ters çeviriyoruz.
- Bu esnada muhallebisini hazırlıyoruz. Vanilin ve terayağı hariç tüm malzemeleri fokurdayana dek pişiriyoruz.
- Altını kapatıp vanilin ve tereyağı da ekleyip karıştırıyoruz. Soğuyan kekin üzerine muhallebiyi döküyoruz.
- Sos için vişneleri su ile önce 5 dakika pişiriyoruz. Vişneleri alıp suyunu tencerede bırakıyoruz. 1 kaşık nişastayı vişne suyundan aldığımız 1-2 kaşık su ile açıyoruz.
- Vişne suyuna ekliyoruz. Şekeri de ekleyip jöle kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
- Ilıyınca soğumuş muhallebi üzerine dikkatlice döküyoruz. Damla çikolata ile karpuz çekirdeği görünümü sağlıyoruz. 3-4 saat dinlendirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Karpuz Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Kenarlarına folyo sarmazsanız yeşil görüntü yerini kızarık kek görünümüne bırakır. Ona dikkat etmelisiniz.