Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi

Karpuz Kabuğu Reçeli tarifi: Karpuz Kabuğu Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Karpuz Kabuğu Reçeli nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karpuz Kabuğu Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6-7 dilim karpuz kabuğu
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
  • 4-5 adet karanfil
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 litre su
  • 1 avuç nar çiçeği

Karpuz Kabuğu Reçeli tarifi nasıl yapılır?

  • Karpuzun kabuklarını iyice yıkayıp temizleyin. Pembe yerlerini çıkarın.
  • Karpuz kabuğunun dışındaki sert kısımları soyacak yardımıyla soyun.
  • Karpuz dilimlerinin kabuklarını kesip, küçük parçalar şeklinde doğrayın.
  • Karpuz kabuklarının üzerine bir bardak su ile karıştırdığınız kabartma tozunu ekleyin. Kabukların üzerini streç film ile kaplayıp bir gece buzdolabında bekletin.
  • Karpuz kabuklarının suyunu bir süzgeçle süzün. Üzerine sıcak su döküp kaynatın ve sonra suyunu süzün.Bu işlemi iki kez tekrar edin. (Kabukları 2 kez kaynatıp süzün)
  • Ardından tencereye şeker ve su ekleyip kaynatın.
  • Şerbet koyulaşınca içine karpuz kabuklarını ekleyin. Reçel orta ateşte kaynarken içerisine renk vermesi için nar çiçeği ve aroma vermesi için karanfil ekleyin.
  • Bu şekilde yaklaşık 45 dakika kaynadığında reçeliniz hazır olacaktır.
  • Reçelin suyunun kıvamını kontrol etmenizi, gerekirse biraz daha kaynatmanızı tavsiye ederiz. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025