Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi
Karpuz Kabuğu Reçeli tarifi: Karpuz Kabuğu Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Karpuz Kabuğu Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük kavanoz
Karpuz Kabuğu Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6-7 dilim karpuz kabuğu
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
- 4-5 adet karanfil
- 1 paket kabartma tozu
- 1 litre su
- 1 avuç nar çiçeği
Karpuz Kabuğu Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Karpuzun kabuklarını iyice yıkayıp temizleyin. Pembe yerlerini çıkarın.
- Karpuz kabuğunun dışındaki sert kısımları soyacak yardımıyla soyun.
- Karpuz dilimlerinin kabuklarını kesip, küçük parçalar şeklinde doğrayın.
- Karpuz kabuklarının üzerine bir bardak su ile karıştırdığınız kabartma tozunu ekleyin. Kabukların üzerini streç film ile kaplayıp bir gece buzdolabında bekletin.
- Karpuz kabuklarının suyunu bir süzgeçle süzün. Üzerine sıcak su döküp kaynatın ve sonra suyunu süzün.Bu işlemi iki kez tekrar edin. (Kabukları 2 kez kaynatıp süzün)
- Ardından tencereye şeker ve su ekleyip kaynatın.
- Şerbet koyulaşınca içine karpuz kabuklarını ekleyin. Reçel orta ateşte kaynarken içerisine renk vermesi için nar çiçeği ve aroma vermesi için karanfil ekleyin.
- Bu şekilde yaklaşık 45 dakika kaynadığında reçeliniz hazır olacaktır.
- Reçelin suyunun kıvamını kontrol etmenizi, gerekirse biraz daha kaynatmanızı tavsiye ederiz. Afiyet olsun!