Karpatka Tarifi
Karpatka tarifi: Karpatka için gerekli malzemeler nelerdir? Karpatka nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Karpatka yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı su (+1/4 su bardağı)
- 1 su bardağı un (+1/4 su bardağı)
- 125 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 5 adet yumurta
- 1/4 çay kaşığı tuz
Kreması için:
- 2,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 2 paket vanilin
- 3 adet yumurta sarısı
- 125 gram tereyağı
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Karpatka tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için ufak bir tencerede su, tereyağı ve tuzu orta ateşte kaynar hale getirin. Karışıma unu karıştırarak ekleyin, fazla su ve topaklar gidene kadar hamuru pişirin.
- Bu işlem 3-5 dakika sürebilir. Hamuru soğuması için başka bir kaba alın.
- Ilınan hamura kabartma tozunu ve tek tek yumurtaları karıştırarak yedirin. Hamurun yarısını yağlı kağıt serilmiş kelepçeli bir kalıba yayın ve fazla düzleştirmeyin.
- 190-200 derecelik fırında 30 dakika kızarana kadar pişirin. Pişen hamuru kalıptan çıkarın ve oda ısısında soğutun. Kalan yarısı için aynı işlemi tekrar uygulayın.
- Kreması için tereyağı hariç tüm malzemeyi karıştırın ve ocağa alın. Orta ateşte sürekli çırparak muhallebi kıvamı alana kadar çırpın.
- Kıvam alan kremayı ocaktan alın ve kabuklanmaması için üzerine streç film serip soğutun.
- Oda sıcaklığındaki yumuşak tereyağını çırpın, kremayı azar azar ekleyerek homojen ve pürüzsüz hale getirin.
- Kalıbın tabanına pişen hamurlardan birini koyun, kalıbı kapatın, kremanın tamamını hamuru örtecek şekilde dökün, düzleştirin ve son olarak diğer hamuru da hafifçe bastırarak kapak yapın.
- Pastanızı buzdolabında en az 3 saat krema sertleşene kadar dinlendirin. Pastayı kalıptan çıkartın ve üstüne pudra şekeri serperek servis edin.Afiyet olsun.
Karpatka tarifinin püf noktası nedir?
Ölçüleri 200 ml'lik bardakla uygulayın.