Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karpatka Tarifi

Karpatka

Karpatka Tarifi

Karpatka tarifi: Karpatka için gerekli malzemeler nelerdir? Karpatka nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karpatka yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 paket vanilya
  • 125 gram tereyağı

Karpatka tarifi nasıl yapılır?

  • İşe kremayı yapmakla başlıyoruz. Sütü, şekeri, unu, nişastayı ve yumurta sarısını bir tencereye alalım ve karıştırarak pişirmeye başlayalım.
  • Kremamız pişince, tencerenin altını kapatalım. Vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  • Kremaya son olarak tereyağını ekleyelim. İyice karıştıralım. Yağ eriyip yok olunca, bir streçle kremanın üzerini örtelim.
  • Böylelikle kremanın kabuk tutmasını engelleyeceğiz. Bu arada, burası önemli; streçle tencerenin değil, doğrudan kremanın üzerini örteceğiz.
  • Şimdi hamuru hazırlayacağız. Yine bir tencereye hamurun malzemelerinden önce suyu, tuzu ve yağı koyalım ve tencerenin altını açalım.
  • Su kaynayıp, yağ eriyince unu ilave edip iyice karıştıralım.
  • Hamurumuz helva kıvamına gelince ateşten alalım ve hamuru soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan hamura, kabartma tozunu ve 1 yumurtayı ilave edip hamuru mikserle çırpalım.
  • Hamur için kullanacağımız 4 yumurtayı her defasında tek tek ekleyip, çırpacağız. Hepsini birden ekleyip, çırpmayalım.
  • Son yumurtayı da ekleyip çırpınca; fırını 165 dereceye ayarlayalım ve ısıtalım.
  • Hazırladığımız hamuru ikiye bölelim. Birinci yarısını, altı düz kelepçeli kalıba alıp, yayıp-düzeltelim. Fırında 35 dakika pişirelim.
  • Aynı işlemi hamurun diğer yarısı için de tekrar edelim.
  • Hamurlarımız pişince, ilk pişirdiğimiz hamuru altı düz kelepçeli kalıba geri yerleştirelim. Hazırladığımız kremayı bu katın üzerine güzelce sürelim.
  • Pişen ikinci hamurumuzu da kremanın üzerine kapatalım. Bu şekilde buzdolabına 2 saat dinlenmeye alalım.
  • Dinlenen pastanın üzerine pudra şekeri serpelim. Dilimleyip servis edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Karpatka tarifinin püf noktası nedir?

Kremanın üzerini streçle kapamayı ve hamura yumurtaları tek tek kırmayı unutmayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025