Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karpatka Tarifi

Karpatka

Karpatka Tarifi

Karpatka tarifi: Karpatka için gerekli malzemeler nelerdir? Karpatka nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karpatka yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 125 gram tereyağı (9 Yemek Kaşığı)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 5 adet yumurta

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 250 gram toz şeker
  • 100 gram un
  • 100 gram nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 2 adet yumurta
  • 100 gram kuvertür beyaz çikolata
  • 150 gram tereyağı (11 Yemek Kaşığı)

Karpatka tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak pastacı kremasını hazırlamaya başlayın. Krema için sütün yarısı ve vanilyayı ocakta kaynatın.
  • Sütün diğer yarısı, un, yumurta ,nişasta ve şekeri ayrı bir yerde iyice karıştırın. Kaynamış sütten yumurtalı karışıma 1-2 kepçe aktarın ve iyice karıştırın.
  • Daha sonra tüm karışımı ocağa alarak, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Ocaktan alınan kremaya beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın. Daha sonra soğumaya bırakın.
  • Soğuyan kremaya tereyağını ekleyin ve çırpın. Soğuması için buzdolabına koyun.
  • Hamuru için, bir tencerede su, tereyağı ve tuzu kaynatın. Karışıma unu ekleyerek topaklar gidene kadar hamuru pişirin.
  • Hamuru soğuması için mikser kazanına alın ve çırpmaya başlayın. (düz çırpıcı aparatı ile) Ilınan hamura kabartma tozunu ve tek tek yumurtaları karıştırarak yedirin.
  • Hamurun yarısını yağlı kağıt serilmiş kelepçeli bir kalıba yayın ve çok fazla düzleştirmeyin.
  • Önceden ısıtılmış 190-200 derecelik fırında 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Pişen hamuru kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Hamurun diğer yarısı için de aynı işlemi tekrar uygulayın.
  • Birleştirmek için; pişirdiğiniz hamurlardan birini kelepçeli kalıbım içine yerleştirin ve kelepçesini kapatın.
  • İçerisine bolca pastacı kreması sıkın. Kenarlarındaki boşlukları da krema ile doldurun. Diğer hamuru üstüne kapatın.
  • Buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. Üzerine pudra şekeri serperek pastayı servis edin. Bayılacağınız bir lezzet. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025