Karpatka Tarifi
Karpatka tarifi: Karpatka için gerekli malzemeler nelerdir? Karpatka nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Karpatka yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 125 gram tereyağı (9 Yemek Kaşığı)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 5 adet yumurta
Kreması için:
- 1 litre süt
- 250 gram toz şeker
- 100 gram un
- 100 gram nişasta
- 1 paket vanilin
- 2 adet yumurta
- 100 gram kuvertür beyaz çikolata
- 150 gram tereyağı (11 Yemek Kaşığı)
Karpatka tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak pastacı kremasını hazırlamaya başlayın. Krema için sütün yarısı ve vanilyayı ocakta kaynatın.
- Sütün diğer yarısı, un, yumurta ,nişasta ve şekeri ayrı bir yerde iyice karıştırın. Kaynamış sütten yumurtalı karışıma 1-2 kepçe aktarın ve iyice karıştırın.
- Daha sonra tüm karışımı ocağa alarak, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Ocaktan alınan kremaya beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın. Daha sonra soğumaya bırakın.
- Soğuyan kremaya tereyağını ekleyin ve çırpın. Soğuması için buzdolabına koyun.
- Hamuru için, bir tencerede su, tereyağı ve tuzu kaynatın. Karışıma unu ekleyerek topaklar gidene kadar hamuru pişirin.
- Hamuru soğuması için mikser kazanına alın ve çırpmaya başlayın. (düz çırpıcı aparatı ile) Ilınan hamura kabartma tozunu ve tek tek yumurtaları karıştırarak yedirin.
- Hamurun yarısını yağlı kağıt serilmiş kelepçeli bir kalıba yayın ve çok fazla düzleştirmeyin.
- Önceden ısıtılmış 190-200 derecelik fırında 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
- Pişen hamuru kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Hamurun diğer yarısı için de aynı işlemi tekrar uygulayın.
- Birleştirmek için; pişirdiğiniz hamurlardan birini kelepçeli kalıbım içine yerleştirin ve kelepçesini kapatın.
- İçerisine bolca pastacı kreması sıkın. Kenarlarındaki boşlukları da krema ile doldurun. Diğer hamuru üstüne kapatın.
- Buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. Üzerine pudra şekeri serperek pastayı servis edin. Bayılacağınız bir lezzet. Afiyet olsun.