Karpatka Tarifi
Karpatka tarifi: Karpatka için gerekli malzemeler nelerdir? Karpatka nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Karpatka yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1+1/2 çay bardağı su (150 ml)
- 4 yemek kaşığı tereyağı (55 gr)
- 1 su bardağı un (125 gr)
- 1 tutam tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 4 adet yumurta
Kreması için:
- 450 mililitre süt
- 50 mililitre çiğ krema
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 adet yumurta sarısı
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 100 gram beyaz çikolata
- 120 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
Karpatka tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencerede, su, şeker, tuz ve tereyağını kaynatın. Daha sonra unu ilave edip kısık ateşte bir- iki dakika kadar daha pişirip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- İyice soğuduktan sonra yumurtaları birer birer ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın. (Dilerseniz elle de karıştırabilirsiniz.).
- Hazır olunca hamuru ortadan ikiye ayırın ve yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kek kalıbına alıp tabana eşit şekilde yayın ve 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 17-22 dakika arası, altın rengi olana dek pişirin. Aynı işlemi diğer parça içinde yapın. (Ben daha kalın olması için 18 cm kalıp kullandım, siz 20 cm'lik kalıpda kullanabilirsiniz.) Pişen hamurları bir soğurma standına alın ve iyice soğutun.