Karnıyarık Poğaça Tarifi
Karnıyarık Poğaça tarifi: Karnıyarık Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Karnıyarık Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
16 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
18 adet
Karnıyarık Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt (oda ısısında olmalı)
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1/2 paket yaş maya
- 3 su bardağı un
- 2 adet domates (içi için)
- 5 adet sivri biber (içi için)
- 18 dilim beyaz peynir (içi için)
- 1 adet yumurta sarısı (üze
Karnıyarık Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Yaş mayayı derince bir kaba alın ve üstüne ılık suyu döktükten sonra bir kaşıkla karıştırarak mayayı tamamen eritin.
- Ardından üzerine diğer malzemeleri ve unu da azar azar ilave ederek yoğurun, yumuşacık bir hamur elde edin. Hamurun üstünü kapatın ve ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Hamur mayalanırken iç malzemesi için gerekli olan domatesi dilimleyin, biberleri uzunca doğrayın ve bir kenarda hazır edin.
- Hamur mayalandıktan sonra cevizden biraz irice parçalar kopartın, yuvarlayın ve elinizle çay tabağından biraz daha büyük şekilde açın.
- Hamurun ortasına birbirine paralel iki çizik atın ve ortada kalan boşluğa bir dilim domates, bir parça biber ve bir parça peynir koyun.
- Hamurun iki tarafını birbirinin üstüne doğru kapatıp, şekil verin ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
- Üstlerine yumurta sarısı sürdükten sonra, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 15-16 dakika pişirin.
- Fırında alıp ılık bir şekilde servis edin. Afiyet olsun!