Karnıyarık Poğaça Tarifi
Karnıyarık Poğaça tarifi: Karnıyarık Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Karnıyarık Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 kişilik
Karnıyarık Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1/2 yemek kaşığı tuz
- 1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı maya
- 6-7 çay bardağı un
- 1 kase domates (doğranmış)
- 1 kase biber (doğranmış)
- 1 kase peynir (içi için)
Karnıyarık Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kaba sütü, suyu ve mayayı koyup beş dakika dinlendirin sonra diğer malzemeleri de ekleyip yavaşça unu da ekleyip ele yapışmayacak ama çok yumuşak bir hamur elde edin.
- Üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin ve küçük bezeler yapıp yuvarlak bir şekilde açın.
- İçine peyniri koyup ortaya birleştirerek kapatın ve ters çevirip yağlı tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısını sıvı yağla açıp sürün. Susam ve çörek otu serpeleyip makasla karnını yarın. Domates ve biberi yerleştirip 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.