Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karnıyarık Poğaça Tarifi

Karnıyarık Poğaça

Karnıyarık Poğaça Tarifi

Karnıyarık Poğaça tarifi: Karnıyarık Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Karnıyarık Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karnıyarık Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
  • 1 paket yaş maya
  • 4 tatlı kaşığı tuz
  • 5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2-3 su bardağı un (aldığı kadar)

Karnıyarık Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle süt ve su ılık olacak.
  • Tuz, seker, yumurta akı ve mayayı katıp maya eriyene kadar karıştırıyoruz. Daha sonra ununu eklemeye başlıyoruz.
  • Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuruyoruz. 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Daha sonra hamurumuzu elimizle açalım karnıyarık şeklini alacak. İçerisine dilimlediğimiz domates biber ve kaşar peyniri koyalım.
  • Kenarlarına yumurta sarısı sürelim 1 tepsisi karnıyarık poğaça yaptım bir tepsisine de yuvarlak içi peynirli poğaça yaptım (2 tepsi poğaça çıktı).
  • 200 derece fırında 30-35 dakika pişirelim. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.

Karnıyarık Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Hamuru 1 saat mayalandırın. Tepsiye döktükten sonrada ayrı mayalanırsa daha lezzetli olur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025