Karnıyarık Poğaça Tarifi
Karnıyarık Poğaça tarifi: Karnıyarık Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Karnıyarık Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Karnıyarık Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
- 1 paket yaş maya
- 4 tatlı kaşığı tuz
- 5 tatlı kaşığı toz şeker
- 2-3 su bardağı un (aldığı kadar)
Karnıyarık Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle süt ve su ılık olacak.
- Tuz, seker, yumurta akı ve mayayı katıp maya eriyene kadar karıştırıyoruz. Daha sonra ununu eklemeye başlıyoruz.
- Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuruyoruz. 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Daha sonra hamurumuzu elimizle açalım karnıyarık şeklini alacak. İçerisine dilimlediğimiz domates biber ve kaşar peyniri koyalım.
- Kenarlarına yumurta sarısı sürelim 1 tepsisi karnıyarık poğaça yaptım bir tepsisine de yuvarlak içi peynirli poğaça yaptım (2 tepsi poğaça çıktı).
- 200 derece fırında 30-35 dakika pişirelim. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.
Karnıyarık Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru 1 saat mayalandırın. Tepsiye döktükten sonrada ayrı mayalanırsa daha lezzetli olur.