Karnıyarık Börek Tarifi
Karnıyarık Börek tarifi: Karnıyarık Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Karnıyarık Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
40 adet
Karnıyarık Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek için:
- 5 adet yufka
- 200 gram kıyma
- 3 adet orta boy patates
- 5 adet orta boy soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı susam ve çörek otu karışımı
Karnıyarık Börek tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak iç harcı için geniş bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağını alıyoruz. Üzerine kıymayı ekliyoruz ve kavuruyoruz.
- Kavrulan kıymanın üzerine minik minik doğranan soğanları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Küp küp doğranan patatesleri, baharatları ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. 2-3 dakika bu şekilde kavurup iç harcı ocaktan alıyoruz.
- Böreğin iç sosu için tereyağını eritiyoruz. Sıvı yağını ve zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz.
- Her bir yufkayı 8 eşit parçaya bölüyoruz. Yufkanın üzerine fırça yardımı ile iç sostan sürüyoruz. Hazırlanan iç harçtan 2 yemek kaşığı kadar alıyoruz. Yufkayı kenarlarından katlayıp rulo şeklinde sarıyoruz.
- Böreğin üzeri için yumurta sarısını kaseye alıyoruz. Üzerine 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekliyoruz. Karışana kadar çırpıyoruz.
- Böreklerin üzerine hazırlanan yumurta sarısından sürüyoruz. Böreklerin üzerine bıçak ile çizik atıyoruz. Susam ve çörek otu ile süslüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Karnıyarık börek hazır. Afiyet olsun.