Karnıyarık Böreği Tarifi
Karnıyarık Böreği tarifi: Karnıyarık Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Karnıyarık Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Karnıyarık Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İçi İçin:
- 1 kase haşlanmış mercimek
- 2 adet patlıcan
- 2 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz-karabiber
- 1,5 çay kaşığı pul biber
Sosu İçin:
- 125 gram tereyağı
- 1 şişe soda
Börek İçin:
Süslemek İçin:
- 1 adet domates (jülyen doğranmış)
- 1 adet çarliston biber (jülyen doğranmış)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Karnıyarık Böreği tarifi nasıl yapılır?
- İnce, küp doğranmış soğan 3 dakika kadar yağda kavrulur. Salça ilave edilir. Salçanın çiğ kokusu gidinceye kadar kavurma işlemine devam edilir.
- Salçalı harca çok küçük küpler halinde doğranmış patlıcan ilave edilerek 5 dakika kadar kavrulur.
- Kavurma işlemine haşlanmış yeşil mercimekler de dahil olur.
- Harç çok kuru gelirse yarım çay bardağı kadar sıcak su eklenebilir. Patlıcanlar yumuşayıncaya kadar kavurma işlemi devam eder. Harç hazır olunca soğumaya bırakılır.
- Sosu için tereyağı eritilir ve diğer malzemelerle karıştırılır. Bir kat yufka serilir, arasına sos sürülür.
- İkinci kat yufka açılır, onun da arasına sos sürülür ve yufkalar üçgen şeklinde 6 eşit parçaya bölünür. Yufkalara hazırlanan harç eşit bir şekilde dağıtılır, rulo şeklinde sarılır.
- Sarılan rulolar ortadan ikiye kesilir. Üzerlerine yumurta sarısı ve susam, kesilen kısma ise jülyen doğranmış domates ve biber eklenir.
- 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Piştikten ve fırın kapandıktan sonra fırında 3-5 dakika dinlendirilir ve sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
Karnıyarık Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Böreğin hamurlaşmaması için fırın mutlaka önceden ısıtılmalıdır.