Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karnıyarık Tarifi

Karnıyarık

Karnıyarık Tarifi

Karnıyarık tarifi: Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Karnıyarık nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet patlıcan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet baharat karışımı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 200 gram kıyma

Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?

  • Önce fırınımızı 200 dereceye ayarlıyoruz.
  • 5 buçuk patlıcanı alacalı şekilde soyun. (Yarım patlıcanı iç harcında kullanacağız)
  • Patlıcanları tuzlu suya koyun.
  • Fırın ısınınca patlıcanları sudan alıp üzerilerine çatal yardımıyla çok derin olmayan delikler açın.
  • Daha sonra patlıcanları azıcık yağ ile yağlayın.
  • Patlıcanları fırında kızarırken yaklaşık 20 dakika pişirin. Bu sırada iç harca geçelim.
  • Biraz sıvı yağ tavaya alınız, kıymayı ilave edeniz.
  • Soğanları rendeleyin. Soğanı ve salçayı kıymaya ilave edin.
  • Daha sonra sırasıyla küçük küçük doğranmış biber, patlıcan, domatesi de harca ilave edin ve pişirin. (Patlıcan tamamen soyulsun.)
  • İç harcımız hazır olduğunda zaten patlıcanlarımız da kızarmış olacak.
  • Çatal yardımıyla patlıcanların ortasını açalım ve harcımızı koyalım.
  • Zeminine sıcak su döküp fanı kapatılmış 200 derece fırında 20-25 dakika daha pişirelim.

Karnıyarık tarifinin püf noktası nedir?

İç harcında ne kadar sebze olursa o kadar lezzetli olur. Mor reyhan et yemeklerine çok yakışıyor. Baharatları sebzeler öldükten sonra iç harcı ocaktan almaya 5 dakika kala ilave edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025