Karnıyarık Tarifi
Karnıyarık tarifi: Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Karnıyarık nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
4 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet patlıcan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 adet baharat karışımı
- 1 yemek kaşığı salça
- 200 gram kıyma
Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- Önce fırınımızı 200 dereceye ayarlıyoruz.
- 5 buçuk patlıcanı alacalı şekilde soyun. (Yarım patlıcanı iç harcında kullanacağız)
- Patlıcanları tuzlu suya koyun.
- Fırın ısınınca patlıcanları sudan alıp üzerilerine çatal yardımıyla çok derin olmayan delikler açın.
- Daha sonra patlıcanları azıcık yağ ile yağlayın.
- Patlıcanları fırında kızarırken yaklaşık 20 dakika pişirin. Bu sırada iç harca geçelim.
- Biraz sıvı yağ tavaya alınız, kıymayı ilave edeniz.
- Soğanları rendeleyin. Soğanı ve salçayı kıymaya ilave edin.
- Daha sonra sırasıyla küçük küçük doğranmış biber, patlıcan, domatesi de harca ilave edin ve pişirin. (Patlıcan tamamen soyulsun.)
- İç harcımız hazır olduğunda zaten patlıcanlarımız da kızarmış olacak.
- Çatal yardımıyla patlıcanların ortasını açalım ve harcımızı koyalım.
- Zeminine sıcak su döküp fanı kapatılmış 200 derece fırında 20-25 dakika daha pişirelim.
Karnıyarık tarifinin püf noktası nedir?
İç harcında ne kadar sebze olursa o kadar lezzetli olur. Mor reyhan et yemeklerine çok yakışıyor. Baharatları sebzeler öldükten sonra iç harcı ocaktan almaya 5 dakika kala ilave edin.