Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karnıyarık Tarifi

Karnıyarık

Karnıyarık Tarifi

Karnıyarık tarifi: Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Karnıyarık nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4-5 adet orta boy patlıcan (kızartılmış bütün)
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça (biber domates karışık)
  • 1 çay kaşığı tuz

Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?

  • Genişçe bir tavaya sıvı yağı, küp küp doğradığımız soğanları, sarımsakları alıp rengi hafif değişene kadar kavuralım.
  • Üzerine kıymayı ekleyelim. Soğanlarla birlikte renk alıp suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Kıymaların da rengi değişince 2 yemek salçayı ve tuzunu ekleyip kavurmaya devam edelim. 5 dakika kadar piştikten sonra ocaktan alın.
  • Geniş karnıyarık tenceresine güzelce yerleştirdiğiniz patlıcanları ortalarından yarın.
  • Hazırladığımız iç harçtan bol bol ekleyin.
  • Patlıcanların üzerine birer, domates, dilimleri ve kızarmış ince biberleri ekleyin.
  • İç harcı hazırladığımız tavaya su ve tuz koyup kaynatalım ve patlıcanların üzerine dökelim. Pişirin. Afiyet olsun.

Karnıyarık tarifinin püf noktası nedir?

Patlıcanları kızarmış tercih etmezseniz,közlenmiş patlıcanla da yapabilirsiniz. İstediğiniz baharatlar varsa ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025