Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karnıyarık Tarifi

Karnıyarık

Karnıyarık Tarifi

Karnıyarık tarifi: Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Karnıyarık nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Yemek için:

  • 6 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet yeşil biber
  • 300 gram kıyma
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1/2 su bardağı sıcak su

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı karabiber

Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları çizgili şekilde soyup tuzlu suda 20 dakika bekletin. Bu sırada iç harcı hazırlayın. Soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağında soteleyin.
  • Kıymaları ekleyip biraz kavrulunca biber ve sarımsağı ekleyin. Suyunu çektiğinde küp küp doğranmış domates, baharatlar ve sıcak suyu ekleyin. Suyu azalana kadar pişirin.
  • Patlıcanları havluyla iyice kurulayıp az yağda kızartın. Orta kısımlarını bıçakla kesip tepsiye yerleştirin.
  • İç harcı doldurun. Sos malzemelerini karıştırıp tepsiye ekleyin. Fırında kontrollü bir şekilde pişirin. Afiyet olsun.

Karnıyarık tarifinin püf noktası nedir?

Kızartmak istemezseniz zeytinyağı sürüp fırında yumuşayana kadar pişirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025