Karnıyarık Tarifi
Karnıyarık tarifi: Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Karnıyarık nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Yemek için:
- 6 adet patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet yeşil biber
- 300 gram kıyma
- 1 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1/2 su bardağı sıcak su
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı karabiber
Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları çizgili şekilde soyup tuzlu suda 20 dakika bekletin. Bu sırada iç harcı hazırlayın. Soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağında soteleyin.
- Kıymaları ekleyip biraz kavrulunca biber ve sarımsağı ekleyin. Suyunu çektiğinde küp küp doğranmış domates, baharatlar ve sıcak suyu ekleyin. Suyu azalana kadar pişirin.
- Patlıcanları havluyla iyice kurulayıp az yağda kızartın. Orta kısımlarını bıçakla kesip tepsiye yerleştirin.
- İç harcı doldurun. Sos malzemelerini karıştırıp tepsiye ekleyin. Fırında kontrollü bir şekilde pişirin. Afiyet olsun.
Karnıyarık tarifinin püf noktası nedir?
Kızartmak istemezseniz zeytinyağı sürüp fırında yumuşayana kadar pişirebilirsiniz.