Karnıyarık Tarifi
Karnıyarık tarifi: Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Karnıyarık nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet  bostan patlıcanı
- 500 gram  kıyma
- 2 adet  soğan
- 8 adet  sivri biber
- 2 adet  domates
- 1 yemek  biber salçası
- 1 yemek kaşığı  domates salçası
- 1/2 demet  maydanoz
- 1 bardak  sıcak su
- 1 çay kaşığı  tuz
- 1 çay kaşığı  karabiber
- 2-3 yemek kaşığı  zeytinyağı
Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları boydan ikiye keselim. Kabuğunu alacalı soyalım tuzlu suda bekletelim. Suyunu alıp az yağda hafif kızartalım.
- Bir tavada kıymaları mühürleyip, kendi yağında kavuralım. Zeytinyağı ve küp küp doğranmış soğanları ekleyip kavuralım.
- Yemeklik doğranmış biberleri ekleyip biraz daha kavuralım. 1 adet domatesi küp küp doğrayıp ekleyelim, tuz ve karabiberi de ekleyelim. Son olarak ince kıyılmış maydanozu ekleyip altını kapatalım.
- Patlıcanları geniş bir tencereye yatıralım. Bir kaşıkla göbek kısımlarını hafif bastırarak harç için alan açalım. Kıymalı harç ile eşit biçimde 4 patlıcanı dolduralım.
- Bir kasede salçaları sıcak suyla karıştırıp sos hazırlayalım. Sosu tencereye yavaş yavaş dökelim. Patlıcanların üzerine de sostan gezdirelim.
- Biber ve dilimlenmiş domateslerle karnıyarıkları süsleyelim. 20 dakika kısık ateşte pişirelim.