Karnıyarık Tarifi
Karnıyarık tarifi: Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Karnıyarık nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet bostan patlıcanı
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 8 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 yemek biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 demet maydanoz
- 1 bardak sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları boydan ikiye keselim. Kabuğunu alacalı soyalım tuzlu suda bekletelim. Suyunu alıp az yağda hafif kızartalım.
- Bir tavada kıymaları mühürleyip, kendi yağında kavuralım. Zeytinyağı ve küp küp doğranmış soğanları ekleyip kavuralım.
- Yemeklik doğranmış biberleri ekleyip biraz daha kavuralım. 1 adet domatesi küp küp doğrayıp ekleyelim, tuz ve karabiberi de ekleyelim. Son olarak ince kıyılmış maydanozu ekleyip altını kapatalım.
- Patlıcanları geniş bir tencereye yatıralım. Bir kaşıkla göbek kısımlarını hafif bastırarak harç için alan açalım. Kıymalı harç ile eşit biçimde 4 patlıcanı dolduralım.
- Bir kasede salçaları sıcak suyla karıştırıp sos hazırlayalım. Sosu tencereye yavaş yavaş dökelim. Patlıcanların üzerine de sostan gezdirelim.
- Biber ve dilimlenmiş domateslerle karnıyarıkları süsleyelim. 20 dakika kısık ateşte pişirelim.