Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karnıyarık Tarifi

Karnıyarık

Karnıyarık Tarifi

Karnıyarık tarifi: Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Karnıyarık nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet bostan patlıcanı
  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 8 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 bardak sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları boydan ikiye keselim. Kabuğunu alacalı soyalım tuzlu suda bekletelim. Suyunu alıp az yağda hafif kızartalım.
  • Bir tavada kıymaları mühürleyip, kendi yağında kavuralım. Zeytinyağı ve küp küp doğranmış soğanları ekleyip kavuralım.
  • Yemeklik doğranmış biberleri ekleyip biraz daha kavuralım. 1 adet domatesi küp küp doğrayıp ekleyelim, tuz ve karabiberi de ekleyelim. Son olarak ince kıyılmış maydanozu ekleyip altını kapatalım.
  • Patlıcanları geniş bir tencereye yatıralım. Bir kaşıkla göbek kısımlarını hafif bastırarak harç için alan açalım. Kıymalı harç ile eşit biçimde 4 patlıcanı dolduralım.
  • Bir kasede salçaları sıcak suyla karıştırıp sos hazırlayalım. Sosu tencereye yavaş yavaş dökelim. Patlıcanların üzerine de sostan gezdirelim.
  • Biber ve dilimlenmiş domateslerle karnıyarıkları süsleyelim. 20 dakika kısık ateşte pişirelim.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025