Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karnabaharlı Pırasa Yemeği Tarifi

Karnabaharlı Pırasa Yemeği

Karnabaharlı Pırasa Yemeği Tarifi

Karnabaharlı Pırasa Yemeği tarifi: Karnabaharlı Pırasa Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Karnabaharlı Pırasa Yemeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karnabaharlı Pırasa Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 adet orta boy karnabahar
  • 2 adet orta boy havuç
  • 3 dal pırasa (beyaz kısımları)
  • 6-7 adet arpacık soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Karnabaharlı Pırasa Yemeği tarifi nasıl yapılır?

  • Karnabaharı çiçeklerine ayırıp, tencereye alıyoruz. Üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyip,5 dakika haşlıyoruz. Süzgece alıp süzülmeye bırakıyoruz.
  • Havuçlarımızı küp küp doğruyoruz. Pırasalarımız 2 cm genişliğinde verev doğruyoruz.Arpacık soğanlarımızı soyuyoruz.
  • Zeytinyağımızı tencereye alıp önce arpacık soğanları, ardından havuçları ekleyip 2-3 dakika kadar kavuruyoruz.
  • Soğan ve havuçların üzerine salçamızı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurup pırasamızı ekliyoruz.
  • Salçayla birlikte 2-3 dakika kavrulan pırasalar da hafif yumuşayınca, süzülmüş karnabaharları ekliyoruz.
  • Sebzelerin yarısından az fazlasına gelecek kadar sıcak su ve tuzunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  • Ilık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. (Kıymalı ya da köfteli yaparsanız servisi sıcak olarak yapınız.) Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025