Karnabaharlı Pırasa Yemeği Tarifi
Karnabaharlı Pırasa Yemeği tarifi: Karnabaharlı Pırasa Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Karnabaharlı Pırasa Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 tabaklık
Karnabaharlı Pırasa Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 adet orta boy karnabahar
- 2 adet orta boy havuç
- 3 dal pırasa (beyaz kısımları)
- 6-7 adet arpacık soğan
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Karnabaharlı Pırasa Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Karnabaharı çiçeklerine ayırıp, tencereye alıyoruz. Üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyip,5 dakika haşlıyoruz. Süzgece alıp süzülmeye bırakıyoruz.
- Havuçlarımızı küp küp doğruyoruz. Pırasalarımız 2 cm genişliğinde verev doğruyoruz.Arpacık soğanlarımızı soyuyoruz.
- Zeytinyağımızı tencereye alıp önce arpacık soğanları, ardından havuçları ekleyip 2-3 dakika kadar kavuruyoruz.
- Soğan ve havuçların üzerine salçamızı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurup pırasamızı ekliyoruz.
- Salçayla birlikte 2-3 dakika kavrulan pırasalar da hafif yumuşayınca, süzülmüş karnabaharları ekliyoruz.
- Sebzelerin yarısından az fazlasına gelecek kadar sıcak su ve tuzunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- Ilık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. (Kıymalı ya da köfteli yaparsanız servisi sıcak olarak yapınız.) Afiyet olsun.