Karnabahar Yoğurtlama Tarifi
Karnabahar Yoğurtlama tarifi: Karnabahar Yoğurtlama için gerekli malzemeler nelerdir? Karnabahar Yoğurtlama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Karnabahar Yoğurtlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Üzeri için:
- 2 su bardağı yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Karnabahar Yoğurtlama tarifi nasıl yapılır?
- Karnabaharları çiçeklerine ayırdıktan sonra bol suyla yıkayın ve derince bir tencereye alıp, üstüne geçecek kadar su ilave ettikten sonra altını açıp, karnabaharlar yumuşayana dek haşlayın.
- Onlar haşlanırken sarımsakları yoğurdun içine rendeleyin ve biraz da tuz ekledikten sonra güzelce karıştırın.
- Haşlanmış karnabaharları bir kaba alın ve üstlerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin.
- Zeytinyağında kızdırdığınız toz kırmızı biberi de en üste gezdirdikten sonra servis edin. Afiyetler olsun!