Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karnabahar Yoğurtlama Tarifi

Karnabahar Yoğurtlama

Karnabahar Yoğurtlama Tarifi

Karnabahar Yoğurtlama tarifi: Karnabahar Yoğurtlama için gerekli malzemeler nelerdir? Karnabahar Yoğurtlama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karnabahar Yoğurtlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 adet karnabahar

Üzeri için:

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Karnabahar Yoğurtlama tarifi nasıl yapılır?

  • Karnabaharları çiçeklerine ayırdıktan sonra bol suyla yıkayın ve derince bir tencereye alıp, üstüne geçecek kadar su ilave ettikten sonra altını açıp, karnabaharlar yumuşayana dek haşlayın.
  • Onlar haşlanırken sarımsakları yoğurdun içine rendeleyin ve biraz da tuz ekledikten sonra güzelce karıştırın.
  • Haşlanmış karnabaharları bir kaba alın ve üstlerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin.
  • Zeytinyağında kızdırdığınız toz kırmızı biberi de en üste gezdirdikten sonra servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025