Karnabahar Yemeği Tarifi
Karnabahar Yemeği tarifi: Karnabahar Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Karnabahar Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Karnabahar Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy karnabahar
- 1 adet yeşil biber
- 1/2 çay bardağı pirinç
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz şeker
Karnabahar Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Karnabaharı çiçeklerine ayırıp güzelce yıkayın. Dilerseniz yıkadıktan sonra suyun içinde bırakıp 1 yemek kaşığı sirke ilave edin. Bu sayede pişerken çıkan kokuyu azaltmış olursunuz.
- Tencereye aldığınız zeytinyağında, ince ince doğradığınız soğanları pembeleşene dek kavurun.
- Ardından salçayı, domatesleri, ve biberleri ekleyip güzelce kavurun.
- Ardından salçayı, domatesleri, ve biberleri ekleyip güzelce kavurun. Bir süre kavurduktan sonra yıkadığınız pirinçleri de ekleyin ve 2 bardak sıcak suyu da ilave edin.
- Karnabaharlar yumuşadıktan sonra kalan bir bardak suyu daha ekleyin ve kaynadıktan sonra baharatlarını da ekleyin. Altını kapatın. Dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
Karnabahar Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Karnabahar pişirirken içerisine koyacağınız defne yaprağı ve sirke karnabahar kokusunu engelleyecektir. Dilerseniz zeytinyağı yerine tereyağı ya da sıvı yağ kullanabilirsiniz.