Karnabahar Sote Tarifi
Karnabahar Sote tarifi: Karnabahar Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Karnabahar Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Karnabahar Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 adet karnabahar
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet sarı biber
- 5-6 adet brokoli yaprağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş deniz tuzu
- 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1/2 su bardağı sıcak su
- 1 diş sarımsak (dövülmüş)
Karnabahar Sote tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 170 dereceye ayarlayın.
- Karnabaharları ve brokoli yapraklarını ayıklayın ve 5-6 dakika sirkeli suda bekletin.
- Suyunu birkaç defa değiştirerek iyice yıkayın.
- Yıkanan sebzeleri temiz bir mutfak havlusuyla kurulayın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve karnabahar ve brokoliyi tepsiye yayın.
- 1 diş sarımsak ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırarak üstlerine dökün ve yağı hepsine yedirin.
- 1 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın ve küp küp kestiğiniz biberleri tavada soteleyin.
- 15-20 dakika fırında pişirdiğiniz sebzeleri biberlerle beraber sotelemeye devam edin.
- Sulandırılmış salçayı ilave edin ve kısık ateşte pişirmeye devam edin. Sebzeler iyice yumuşayınca altını kapatın ve servis edin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!
Karnabahar Sote tarifinin püf noktası nedir?
Brokoli, karnabahar gibi formu bozulmasın isteyeceğimiz sebzeleri sirkeli suda bekleterek içinin tamamen temizlendiğine emin olabiliriz.
Karnabahar Sote tarifi için servis önerisi
Dilerseniz yemeğin altını kapamadan parmesan peyniri ilave ederek lezzetlendirebilirsiniz.