Karnabahar Püreli Yeşil Mercimek Tarifi
Karnabahar Püreli Yeşil Mercimek tarifi: Karnabahar Püreli Yeşil Mercimek için gerekli malzemeler nelerdir? Karnabahar Püreli Yeşil Mercimek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Karnabahar Püreli Yeşil Mercimek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Karnabahar Püresi İçin:
- 1 adet orta boy karnabahar
- 1/4 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş)
- 1 adet yumurta
Mercimekli Kat İçin:
- 2,5 su bardağı haşlanmış mercimek
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet közlenmiş biber (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı kimyon
Karnabahar Püreli Yeşil Mercimek tarifi nasıl yapılır?
- Karnabaharın çiçekleri, süt, tuz, karabiber ve zerdeçal ile haşlanır (Sapları bu tarifte kullanılmayacak, ayrıca cacık yapılabilir)
- Hiç suyu kalmayacak şekilde süzülür, patates ezeceği veya çatalla ezilir, soğutulur. Kalan baharatlar, limon suyu, kaşar peyniri ve yumurta eklenerek karıştırılır.
- Zeytinyağında sırasıyla soğan, havuç, sarımsak sotelenir. Salçalar eklenir ve sotelemeye devam edilir.
- Haşlanmış mercimek, tuz ve baharatlar eklenir ve çevrilir. Köz kırmızı biber eklenip ocak kapatılır.
- 22 x 14 cm'lik fırın kabının (veya bu ölçülere yakın) tabanı sıvı yağla yağlanır. Mercimek yerleştirilir. Üzerine karnabahar püresi yerleştirilir. Çatalla şekil verilir.
- Önceden alt üst ayarda 200 dereceye ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Yanına sarımsaklı yoğurt, kıyılmış maydanoz, dereotu ile sıcak servis edilir. Afiyet olsun.