Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karnabahar Püreli Yeşil Mercimek Tarifi

Karnabahar Püreli Yeşil Mercimek

Karnabahar Püreli Yeşil Mercimek Tarifi

Karnabahar Püreli Yeşil Mercimek tarifi: Karnabahar Püreli Yeşil Mercimek için gerekli malzemeler nelerdir? Karnabahar Püreli Yeşil Mercimek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karnabahar Püreli Yeşil Mercimek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Karnabahar Püresi İçin:

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 1/4 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 1 adet yumurta

Mercimekli Kat İçin:

  • 2,5 su bardağı haşlanmış mercimek
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet közlenmiş biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kimyon

Karnabahar Püreli Yeşil Mercimek tarifi nasıl yapılır?

  • Karnabaharın çiçekleri, süt, tuz, karabiber ve zerdeçal ile haşlanır (Sapları bu tarifte kullanılmayacak, ayrıca cacık yapılabilir)
  • Hiç suyu kalmayacak şekilde süzülür, patates ezeceği veya çatalla ezilir, soğutulur. Kalan baharatlar, limon suyu, kaşar peyniri ve yumurta eklenerek karıştırılır.
  • Zeytinyağında sırasıyla soğan, havuç, sarımsak sotelenir. Salçalar eklenir ve sotelemeye devam edilir.
  • Haşlanmış mercimek, tuz ve baharatlar eklenir ve çevrilir. Köz kırmızı biber eklenip ocak kapatılır.
  • 22 x 14 cm'lik fırın kabının (veya bu ölçülere yakın) tabanı sıvı yağla yağlanır. Mercimek yerleştirilir. Üzerine karnabahar püresi yerleştirilir. Çatalla şekil verilir.
  • Önceden alt üst ayarda 200 dereceye ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Yanına sarımsaklı yoğurt, kıyılmış maydanoz, dereotu ile sıcak servis edilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025