Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karnabahar Pilavı Tarifi

Karnabahar Pilavı

Karnabahar Pilavı Tarifi

Karnabahar Pilavı tarifi: Karnabahar Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Karnabahar Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karnabahar Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 adet karnabahar
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı toz zerdeçal
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam çekilmiş tane karabiber

Karnabahar Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Önce karnabaharları ayırın yıkayın. Yıkadıktan sonra rondodan pilavlık olana kadar çekin.
  • Havucu ve sarımsakları soyup minik minik doğrayın. Ardından biberleri de yıkayıp minik minik doğrayın.
  • Tencereye yağları ekleyin. Ardından karnabahar dışında tüm sebzeleri, ağzı kapalı en düşük ısıda, 4-5 dakika pişirin.
  • Hafif pişmiş sebzelerinize karnabaharı ekleyin. Tüm baharatları ekleyip sürekli karıştırarak düşük ısıda 10-15 dakika pişirin ve sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Karnabahar Pilavı tarifinin püf noktası nedir?

Pilavı pişirirken içine asla su eklemeyin. Sadece başta havuç ve biberleri sotelerken yağı az olduğu için ufak ufak su ekleyerek pişirebiliriz.

Karnabahar Pilavı tarifi için servis önerisi

Bulgur pilavı mantığında, yoğurt ya da cacık ile beraber servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025