Karnabahar Pane Tarifi
Karnabahar Pane tarifi: Karnabahar Pane için gerekli malzemeler nelerdir? Karnabahar Pane nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Karnabahar Pane yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy karnabahar
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1,5 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/4 çay kaşığı toz zerdeçal
- 1 şişe soda
Karnabahar Pane tarifi nasıl yapılır?
- Bol suda yıkayıp kök kısmını aldığınız ve yapraklarını temizlediğiniz karnabaharı küçük çiçeklerine ayırın.
- Kaynar suda diriliği gidene kadar yaklaşık 10 dakika kadar haşlayın.
- Suyunu süzüp oda sıcaklığında soğumaya bırakın, ardından fazla sularını kağıt havlu yardımıyla alın.
- Derin bir kasede; yumurta, yoğurt, zeytinyağı, un, kabartma tozu, galeta unu, mısır unu, pul biber, tuz, karabiber ve toz zerdeçalı pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. En son sodayı ekleyerek çırpın.
- Derin ve geniş bir tavaya sıvı yağı ekleyerek kızdırın. Soğuyan ve kurutulan karnabaharları karışıma bandırarak kızgın yağa atın. Altın sarısı rengi aldığında yağdan çıkarıp fazla yağını süzdürün. Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu serdiğiniz bir tepsiye alın.
- Yanına limonla, rendelenmiş kaşar peyniriyle ya da yoğurtlu bir dip sosla birlikte servis edin. Afiyet olsun!
Karnabahar Pane tarifinin püf noktası nedir?
Karnabaharları kaynar suda kısa süre haşlamaya özen gösterin. Fazla sularını dikkatli bir şekilde süzüp üzerilerini kurulayın.
Karnabahar Pane tarifi için servis önerisi
Arzu ettiğiniz kuru ve taze baharatları, karnabaharları buladığınız karışıma ekleyebilirsiniz.