Karnabahar Mantısı Tarifi
Karnabahar Mantısı tarifi: Karnabahar Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Karnabahar Mantısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Karnabahar Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram karnabahar
- 250 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 su bardağı yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 1/2 adet limon
- 1 tepeleme yemek kaşığı salça
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Karnabahar Mantısı tarifi nasıl yapılır?
- Karnabaharı çiçeklerine ayırın, yıkayın ve derince bir tencereye alın.
- Üstüne geçecek kadar su koyun ve içine yarım limonun suyunu sıkıp, limonun kabuğunu da içine atın ve ocağın altını açın.
- Karnabaharlar yumuşayana dek pişirin.
- Diğer tarafta yapışmaz tabanlı bir tavayı alın. İçerisine zeytinyağını alın ve ince ince doğradığınız soğanı ekleyin.
- Soğanlar pembeleştikten sonra içerisine kıymayı atın ve güzelce kavurun. Ardından salçayı ve baharatlarını ilave edin.
- Güzelce piştikten sonra ocağın altını kapatın.
- Bir kasede yoğurtla, dövülmüş sarımsakları karıştırın.
- Haşlanmış olan karnabaharları bir servis tabağına alın. Üstüne sarımsaklı yoğurdu dökün ve en üste de kıymalı harçtan gezdirip, sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.
Karnabahar Mantısı tarifinin püf noktası nedir?
Karnabaharı haşlarken içerisine yarım limon atarsanız, renkleri oldukça beyaz kalır. Karnabaharın kendine özgü kokusundan da eser kalmaz.